fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPosjeta bolja 38 odsto

Posjeta bolja 38 odsto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalne parkove Crne Gore je do sredine decembra prošle godine posjetilo 449,24 hiljade posjetioca, 38 odsto više u odnosu na isti period 2017.

Direktor preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG), Elvir Klica, kazao je za Pobjedu da je najveći broj posjetilaca zabilježio NP Durmitor, ali da su i ostali nacionalni parkovi – Prokletije, Lovćen, Biogradska gora i Skadarsko jezero privlačili različite ciljne grupe zahvaljući svojoj raznovrsnoj turističkoj ponudi.

On je, uprkos brojnim izazovima, prošlu poslovnu godinu ocijenio veoma uspješnom.

“Pomaci su vidljivi na svim poljima poslovanja, a naročito u segmentu finansija. Uspjeli smo da implementiramo najveći broj preporuka Državne revizorske institucije (DRI), čime smo obezbijedili stabilne finansijske osnove kao neophodan preduslov za realizaciju svih daljih aktivnosti”, kazao je Klica.

Kada je riječ o infrastrukturi, Klica je izdvojio projekat rekonstrukcije dva nacionalna restorana – Crno jezero u NP Durmitor i Biogradsko jezero u NP Biogradska gora, čime je upotpunjena ponuda, obezbijeđen kvalitetniji nivo turističke usluge.

“Pozivam građane da budu naš partner i da zajedno sa nama čuvaju i unapređuju crnogorske nacionalne parkove”, poručio je Klica.

Prema jegovim riječima, ključni cilj NPCG je podsticanje valorizacije prirodnih i kulturnih vrijednosti na principima održivosti, u składu sa dobrim praksama razvijenih evropskih parkova.

“Ono što je dodatno unaprijedilo promociju prirodnih i kulturnih vrijednosti i turističke ponude je lansiranje mobilne aplikacije i veb platforme koje na interaktivan način prezentuju atrakcije zaštićenih područja, kao i novi vizuelni identitet”, saopštio je Klica.

On je rekao da su za ovu godinu planirali niz projekata na međunarodnom i domaćem nivou kako bi unaprijedili ponudu i poboljšali turistički proizvod.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije