NaslovnicaMINA BusinessPortonovi rizort počinje da radi 1. juna

Portonovi rizort počinje da radi 1. juna

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Luksuzni rizort Portonovi u Herceg Novom počeće da radi 1. juna, saopštili su njegovi predstavnici.

Iako uticaj pandemije koronavirusa, čiji uticaj nije zaobišao ni Crnu Goru, umnogome ostavlja posljedice po svjetsku turističku privredu, u luksuznom rizortu Portonovi spremno dočekuju predstojeću sezonu, prenosi Infobiro.

“Marina je kompletirana, a građevinski radovi na stambenom dijelu su u posljednjoj fazi. Plan je da se kompleks pusti u rad već od 1. juna”, kazao je član Upravnog odbora Portonovi Resort Management Company, Stevan Milić.

On je rekao da se niko nije nadao ovakvoj epidemiološkoj situaciji i da je na početku godine sve ukazivalo da će biti zabilježena jedna fantastična turistička sezona i rekordan broj posjetilaca i gostiju, ne samo u Portonovom, već širom Crne Gore.

“Ipak, situacija sa koronavirusom je značajno poremetila sve planove. Mi spremno dočekujemo predstojeću ljetnju turističku sezonu, kompletno naselje Portonovi je spremno, i biće završeno za nekih 15 dana”, dodao je Milić.

U sklopu rizorta će se, pred 214 stambenih jedinica, naći i oko 30 različitih retail radnji, odnosno veliki broj restorana, plaža, plažni bar, fashion radnji, antikvarnica, galerija, kao i veliki supermarket.

“Sve su to stvari koje će biti spremne i od juna puštene u funkciju. Tu je i marina sa svojim kapacitetom od 238 vezova i sa kapacitetom najvećeg veza do 70 metara jahti, s tim što može da se radi i na spajanju dva veza, tako da suštinski možemo primiti brodove do 140 metara”, objasnio je Milić.

U toku su i građevinski radovi na prvom One&Only hotelu u Evropi, elitnom zdanju za koje važe projekcije da će postati svjetski reper u oblasti turizma i usluga.

Prema riječima Milića, iako je otvaranje najavljeno za jul, usljed pandemije taj rok je pomjeren za oktobar.

“Prvi One&Only u Evropi je hotel koji u kapacitetu ima 113 soba, dva restorana, azijsku kuhinju, medicinski Spa centar. Govorimo o deset brendiranih vila sa svojim privatnim dokovima za brod i privatnim plažama”, naveo je Milić.

Koronavirus je imao uticaja i na prodajni aspekt u cijelom Portonovi kompleksu.

Ipak, u menadžmentu su zadovoljni interesovanjem potencijalnih kupaca.

“Na početku godine imali smo nevjerovatna interesovanja i ogroman broj poziva. Ljudi su željno isčekivali da dođu u Crnu Goru da vide rizort i to se prelivalo i na prodaju. Zadovoljni smo prodajom i rezultatima koje smo do sada ostvarili i radujemo se budućim događajima koji će privući što veći broj kupaca u Crnu Goru”, poručio je Milić.

Posebno ohrabruje to što je Portonovi u najvećoj mjeri ispunio svoj strateški cilj – zapošljavanje prvenstveno lokalnog stanovništva.

“Definitivno mogu da potvrdim da smo ispoštovali taj dio u najvećoj mogućoj mjeri i koliko je to bilo moguće. U operativi imamo trenutno 205 zaposlenih, od čega je 50 odsto njih iz Herceg Novog i Boke, 63 su ekspata, a preostali broj zaposlenih je iz ostatka Crne Gore. Što se tiče gradilišta, koje je primarno vezano za završetak radova na hotelu One&Only, trenutno imamo preko 900 zaposlenih”, precizirao je Milić.

Vrijednost investicija u Portonovi, koji je još ranije prepoznat kao jedan od najprestižnijih i najambicioznijih projekata rezidencijalnog tipa u ovom dijelu Evrope, iznosi milijardu EUR.

Rizort je smješten na ulazu u Bokokotorski zaliv, na mjestu nekadašnje Vojne kasarne Kumbor, a prostire se na 26 hektara i 1,8 kilometara ekskluzivnog obalnog područja. Investitori su još ranije poručili da će u sadržajima ovog “malog grada” moći da uživaju svi posjetioci.

Video materijal dostavio Infobiro.

Najčitanije

Budućnost Voli bez finala

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da se plasiraju u finale plej-ofa...