15.3 C
Podgorica
March 31, 2020.
Naslovnica Business Top Story Poreski obveznici da prijave izmjene u registracionim podacima

Poreski obveznici da prijave izmjene u registracionim podacima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) podsjetila je sve poreske obveznike na obavezu prijavljivanja izmjena u registracionim podacima u skladu sa Zakonom o poreskoj administraciji.

„PU podsjeća poreske obveznike da član 33 tog Zakona propisuje obavezu obavještavanja poreskog organa o svim promjenama podataka upisanih u registar koje nastanu u toku poslovanja i to u roku od 15 dana od dana nastanka promjene“, navodi se u saopštenju PU.

S obzirom da jedan broj obveznika nije ažuran u prijavljivanju podataka o kontakt telefonu, elektronskoj pošti i adresi poslovanja, PU je pozvala sve poreske obveznike da kroz Jedinstvenu prijavu za registraciju (JPR obrazac) u najkraćem roku dostave eventualne izmjene registracionih podataka, kao i da to učine prilikom svake buduće izmjene.

„Imajući u vidu neophodnost vođenja tačne i precizne evidencije o poreskim obveznicima, PU će zbog nepoštovanja navedene zakonske obaveze primjenjivati kaznene mjere, koje predviđaju novčanu kaznu u iznosu od hiljadu do 15 hiljada EUR za kompanije, odnosno od 500 do šest hiljada EUR za preduzetnike“, dodaje se u saopštenju.

JPR obrazac sa uputstvom za popunjavanje dostupan je na internet stranici PU na linku http://www.poreskauprava.gov.me/biblioteka/pravna_lica/poreske_prijave_i_obrasci.

Najčitanije

Izuzeća od zabrane izlaska i potvrda za izuzetke

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Zaposleni u zdravstvu, inspekcijskim organima, sudstvu i tužilaštvu, policiji, vojsci, vatrogasnim...