fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPohvaljene podsticajne mjere za investiranje u start up

Pohvaljene podsticajne mjere za investiranje u start up

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podsticajne mjere za investiranje u start up kompanije, koje imaju jednoglasnu podršku inovativne zajednice, pohvaljene su na javnoj raspravi o zakonima o inovacionoj djelatnosti i o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Iz tog Vladinog resora su saopštili da su se javnoj raspravi, koja je danas održana u hotelu CentreVille, pored članova radne grupe, pridružili i predstavnici inovativnih kompanija, akademskih institucija, biznis sektora i Savjeta za konkurentnost, koji su ocijenili da je uvođenje zakona veoma važan strateški poduhvat za budući razvoj crnogorskog inovacionog sistema.

Iz Ministarstva su dodali da su dobijeni značajni komentari i stavovi predstavnika domaćih kompanija koji će se detaljnije razraditi u finalizaciji Nacrta zakona.

Ministarka nauke, Sanja Damjanović, kazala je da je zadovoljna raspravom, ali ranijim konstuktivnim susretima na tu temu, i poručila da je cilj da zakon bude “živ” i da se u hodu unapređuje.

Javnu raspravu je organizovalo Ministarstvo nauke, a zbog situacije u vezi sa epidemijom koronavirusa i ograničenog broja mjesta u sali, mogla se pratiti i putem Zoom platforme.

Najčitanije

putevi crna gora

Putevi mjestimično mokri

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim putevima, saopšteno...