fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstvareno 86 odsto turističkog prometa u odnosu na 2019.

Ostvareno 86 odsto turističkog prometa u odnosu na 2019.

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – U Herceg Novom trenutno boravi 27,77 hiljada gostiju, što je 86 odsto ostvarenog prometa iz 2019. godine, saopštila je PR lokalne Turističke organizacije (TO), Natalija Terzić.

Ona je kazala da je oko šest hiljada gostiju smješteno u hotelima, dok ostali borave u privatnom smještaju.

“Najviše je gostiju iz regiona, a slijede Rusija, Ukrajina, Poljska i Mađarska”, kazala je Terzić agenciji Mediabiro.

Ona je navela da su u svakodnevnoj komunikaciji sa cjelokupnom turističkom privredom.

„I izdavaoci privatnog smještaja i hotelijeri su zadovoljni tokom sezone s obzirom na to da je postojao strah zbog epidemije. Međutim, ispalo je mnogo bolje nego što smo se nadali. Što se tiče smještajnih kapaciteta, postoji veliko interesovanje i za naredni period. Kada govorimo o postsezoni, ako zdravstveni uslovi dozvole, vjerovatno će se taj trend rasta nastaviti ili bar zaustaviti na ovom procentu“, rekla je Terzić.

Ona je najavila i manifestacije do kraja ljeta.

„Trenutno se u Herceg Novom održava Međunarodni sajam knjiga, a nakon toga slijedi Montenegro film festival. Potom imamo Gitar art festival, a krajem avgusta i festival elektronske muzike“, kazala je Terzić.

Menadžer hotelske grupacije Carine Iberostar, Vlado Popović, saopštio je da su zadovoljni tokom ljetnje turističke sezone.

„Popunjenost hotela je na visokom nivou, a ukoliko epidemiološka situacija dozvoli zaista ćemo ostvariti rezultate o kojima nijsmo razmišljali u aprilu“, rekao je Popović.

On smatra da će broj gostiju premašiti 60 do 70 odsto posjete iz 2019. godine.

“Ipak, zbog smanjenih cijena u odnosu na 2019. ne može se precizirati finansijski rezultat. Ukoliko se dobro odradi septembar i oktobar mogli bi ostvariti 45 do 50 odsto iz 2019. godine”, naveo je Popović.

On je kazao da je ranije bilo dosta gostiju sa Zapada, ali da oni ove godine nijesu u mogućnosti da dođu u velikom broju.

„Međutim, od početka jula i oni se polako vraćaju. Mi smo odradili dobar marketing na području Crne Gore i regiona i dobili smo i nove goste. Oni su izuzetno zadovoljni i sigurni smo da će se vraćati“, rekao je Popović.

Što se tiče najava za naredni period, on se nada da će biti postsezone.

„Situacija je neizvjesna i kod nas i u svijetu. Svi strani turoperatori sa kojima inače radimo su posjetili naše hotele, imali smo sastanke i pravimo ugovore za narednu godinu. Razmišljanje svih je da će naredna godina biti bolja i nadamo se da ćemo startovati krajem marta“, zaključio je Popović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije