fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOrganizovan sastanak u cilju bolje pripreme za sezonu

Organizovan sastanak u cilju bolje pripreme za sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dodatna uputstva u oblasti pravilnog vođenja propisane dokumentacije i evidencije, kao i sprovođenja postupaka i procedura bili su glavna tema sastanka predstavnika Unije poslodavaca (UPCG) i Uprave za inspekcijske poslove (UIP), organizovanog u cilju pravovremene priprema za turističku sezonu.

Iz UPCG je saopšteno da je posebna prednost sastanka bila to što su njeni članovi imali priliku da od nadležnih u UIP-u dobiju detaljne odgovore i obrazloženja za probleme i nedoumice s kojima se srijeću u praksi, a koje se odnose na rad određenih inspekcijskih službi.

Predsjednik UPCG, Predrag Mitrović, kazao je da su predstavnici UIP-a, prihvatanjem inicijative poslodavačke organizacije, potvrdili partnerski odnos, ali i razumijevanje i spremnost da u direktnoj komunikaciji odgovore zainteresovanosti crnogorskih preduzeća za primjenu propisa nad kojima nadzor obavljaju inspekcijske službe, posebno u dijelu radne, tržišne, turističke i zdrastveno-sanitarne službe.

Direktor UIP-a Alija Košuta, kazao je da je zadovoljan što postoji interesovanje poslodavaca da se što bolje informišu o zakonskim propisima u cilju stvaranja osnovnih uslova za zakonito obavljanje poslovanja.

„Kako bi se poslodavcima pružila puna pomoć u rješavanju problema i nedoumica sa kojima se srijeću prilikom obavljanja djelatnosti, UIP će i ubuduće biti otvoren za saradnju na realizaciji takvih događaja, što samo može ići u korist poslodavaca“, saopštio je Košuta.

On je dodao da je to korisno i za stvaranje javnog dobra, imajući u vidu važnost fiskalne discipline i lojalne konkurencije u privrednom sektoru.

Iz UPCG, koja je organizovala sastanak, saopšteno je da su pomoćnica direktora UIP-a za Sektor za zaštitu tržišta i ekonomije, igre na sreću i javne nabavke, Rada Marković i glavna tržišna inspektorka, Nada Đurđić, predstavnicima crnogorskih kompanija odgovarale na pitanja i davale upustva neophodna za legalno obavljanje privredne djelatnosti.

Iz UPCG su objasnili da je njihova namjera bila da sastankom dodatno upute privrednike i preduzeća na pravilno vođenje propisane dokumentacije i evidencije, kao i sprovođenje postupaka i procedura.

UPCG će, kako je najavljeno, i u narednom periodu organizovati događaje te vrste, čime će biti nastavljena dobra praksa koja privrednicima omogućava direktne susrete sa predstavnicima UIP-a i otvorenu diskusiju koja će im pomoći sa usklade poslovanje sa zakonskom regulativom, otklone eventualne propuste u radu i izbjegnu nepotrebne kazne i zakonske sankcije.

Najčitanije