fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOpština da isplati zaostale zarade i pomogne nezaposlenima

Opština da isplati zaostale zarade i pomogne nezaposlenima

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Lokalna samouprava u Pljevljima, u vrijeme epidemije koronavirusa, mora pokazati veći senzibilitet i naći način da isplati zarade zaposlenima kojima se duguje, a nezaposlenima obezbijedi određenu vrstu pomoći i subvencija, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Odbornik Demokrata u Skupštini Opštine Pljevlja, Dušan Janjušević, kazao je da su radnici, koji su nosioci privrede u gradu, u ovom trenutku posebno ugroženi.

“Ogroman broj radnika koji su u ovoj situaciji ostali bez primanja, predstavlja jasan signal nadležnim organima lokalne uprave da je neophodno obezbijediti određenu pomoć i radnicima i poslodavcima, kroz oslobađanje ili značajno umanjenje svih lokalnih nameta”, naveo je Janjušević u saopštenju.

On smatra da su u ovom trenutku najugroženiji radnici u ugostiteljstvu, buticima i manjim trgovinama, taksisti i zaposleni u lokalnim preduzećima.

Janjušević je podsjetio da se u decembru, na zahtjev opozicionih odbornika, raspravljalo o stanju u lokalnim preduzećima, koje je izuzetno loše.

“Kako tada, tako i danas stanje je gotovo nepromijenjeno. Preduzeću Komunalne usluge se i dalje duguje 11 mjesečnih zarada, što je zaista nedopustivo s obzirom na novonastalu situaciju, koja je dodatno uticala na ionako teško materijalno stanje zaposlenih”, zaključio je Janjušević.

Najčitanije