fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOčekuju puniju marinu kako se situacija bude sređivala

Očekuju puniju marinu kako se situacija bude sređivala

Kumbor, (MINA-BUSINESS) – D-Marin Portonovi marina ove godine je, zbog dešavanja prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, djelimično realizovala predviđene planove, saopštio je njen menadžer, Nikola Banović i dodao da će marina biti sve punija, kako se situacija na tržištu bude sređivala na bolje.

„Svjedoci smo dešavanja na tržištu prouzrokovanim pandemijom koronavirusa. Ni mi nijesmo bili imuni na to. Granice su još zatvorene za neke države, ali pokušavamo na svaki način da to premostimo”, rekao je Banović agenciji Mina-business.

On je kazao da imaju jedan portfolio vjernih klijenata koji su od samog početka sa njima.

“Kako se situacija bude sređivala na bolje marina će biti sve punija. Imamo velike i grandiozne planove za vrijeme koje dolazi“, naveo je Banović.

On je saopštio da je D-Marin Portonovi marina u punoj funkciji i potpuno operativna.

„Neizostavni smo dio Portonovi rizorta, sve što on nudi, nudi i naša marina. Ono što je važno za samu grupaciju je da u svom portfoliju ima marine u nekoliko država na Mediteranu, tako da klijenti koji potpišu godišnji vez kod nas imaju mogućnost posjete svih ostalih D-Marin marina besplatno u trajanju sedam dana, a nakon toga imaju 40 dana besplatno boravka”, rekao je Banović.

On je podsjetio i na najvažniji segment u poslovanju svake marine – a to je vrhunski nivo usluge.

Banović je naveo da je ovog vikenda, pod pokroviteljstvom D-Marin Portonovi marine, održana prva Portonovi regata Bokeška ostrva koja je okupila 35 posada.

One su se u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva nadmetale u klasi krastaš, u pet kategorija.

Bnaoivć je naveo da je to bila prva regata u Portonovom i ujedno prva u Crnoj Gori ove godine.

„Okupili smo veći broj učesnika nego što smo očekivali. Ideja se spontano javila, a realizovalo je mali broj ljudi. Pokazali smo da možemo biti dobri domaćini. Regata će postati tradicionalna i voziće se dva regatna dana”, kazao je Banović.

On je rekao da regata ima simboličan naziv, Bokeška ostrva i obavezuje na čuvanje kulture i nasljeđa tog kraja.

Banović je rekao da je D-Marin Portonovi marina zainteresovana da, osim kulturnog naslijeđa, stvara uslove da se djeca vrate sportu.

„To je najvažnije i poenta priče oko regate“, rekao je Banović.

Dvodnevna regata održana je u organizaciji Jedriličarskog kluba “Jovo Dabović” iz Baošića.

Profesionalni jedriličari, ali i brojni amaterski ljubitelji jedrenja, nadmetali su se dva dana, a navigacione rute obuhvatale su ostrvo Mamula, tivatska i peraška ostrva.

Jedriličari su prvog dana vozili od D-Marin Portonovi marine do Mamule i nazad, a drugog do peraških ostrva i nazad.

Banović se zahvalio kompaniji Azmont Investments na doprinosu organizaciji regate, kao i brojnim sponzorima koji su pružili podršku.

Najčitanije