fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNTO učestvovala na Turističkom i MICE Forumu u Beogradu

NTO učestvovala na Turističkom i MICE Forumu u Beogradu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) učetvovala je na Turističkom i MICE Forumu koji je i ove godine održan u sastavu konferencije WESTM u Beogradu.

Forum su organizovali Turistička organizacija Beograd i Centar za razvoj turizma Srbije (CERTUS), u saradnji sa časopisom Turistička prizma.

Fokus foruma je usmjeren na jugoistočnu Evropu i mogućnosti za bolje povezivanje u regionu, pa su učesnici pored Srbije, zemlje domaćina, i Crne Gore, bili iz Albanije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hrecegovine (BiH).

„Na panelu Saradnja u promociji turističkih proizvoda u regionu, na kojem je NTO uzela učešće, istaknut je značaj još snažnije regionalne promocije kako bi obezbijedili održivost proizvoda i nakon završenih projekata i predstavili region, a time i svaku od zemalja pojedinačno, kao cjelogodišnje turističke destinacije turistima iz dalekih zemalja, ali i susjedima“, navodi se u saopštenju NTO.

Kada su u pitanju zajedničke promotivne aktivnosti na udaljenim tržištima, primjere dobre saradnje NTO je ostvarila sa Turističkom organizacijom Srbije i Agencijom za promociju i podršku turizmu Sjeverne Makedonije.

„To se prije svega odnosi na učešće na sajmu ITB Asia koji se održao u Singapuru. Takođe, sa Turističkom organizacijom Srbije realizovali smo marketinške aktivnosti u Kini, Sjednjenim Američkim Državama (SAD) i Kanadi kroz zajedničku digitalnu kampanju pod nazivom Wild Soul of Europe“, dodaje se u saopštenju.

Kriza izazvana pandemijom je, kako su objasnili, pojačala značaj digitalnih rješenja i njihovu ulogu u vraćanju povjerenja u putovanja, pa je i to dobar način da se u narednom periodu ostvari još bolja saradnja u dijelu promotivnih aktivnosti.

U okviru foruma organizovana je i dodjela nagrada časopisa Turistička prizma.

Nagradu Prizma za ovu godinu iz Crne Gore su dobili hotel Mediteran u kategoriji Kongresni centri i hoteli i kompanija Gold travel u kategoriji Inoviteti.

Beogradski turistički forum okuplja stručnjake iz različitih oblasti turizma iz regiona jugoistočne Evrope.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije