17.2 C
Podgorica
March 29, 2020.
Naslovnica Business Top Story Nedjeljom besplatan parking ispred Delte

Nedjeljom besplatan parking ispred Delte

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Tržni centar Delta city neće naplaćivati parking neradnom nedjeljom, počev od 20. oktobra, potvrdili su Dnevnim novinama u tom šoping molu.

Oni su posjetioce obavijestili da će tržni centar, usljed početka primjene nove zakonske odredbe, raditi po ustaljenom radnom vremenu, ali da će biti zatvoreni butici.

“Objekti koji će raditi nedjeljom su bioskop, ugostiteljski objekti, mobilni operatori, igraonica, cvjećara, banke, hemijska čistiona, kozmetički salon, apoteka, pojedini štandovi, kao i ostale djelatnosti uslužnog karaktera. Tokom primjene zakona, parking će nedjeljom biti besplatan”, navodi se u obavještenju istaknutom na ulaznim vratima Delte.

Naplata parkinga počela je u avgustu i bila je nužna zbog, kako su ranije objasnili u Delti, velike količine automobila i širenja naselja oko šoping-mola.

“Naplata parkinga je poslovna odluka kojom želimo da obezbijedimo dovoljno prostora za parkiranje posjetiocima iz Podgorice, cijele Crne Gore, ali i regiona. Dobro je poznato da u danima vikenda imamo veliki broj autobusa, što sa primorja, što iz susjedne Albanije. Naselja oko šoping mola se šire velikom brzinom, a građani automobile ostavljaju danima, pa i mjesecima. To onemogućava posjetioce da nađu mjesto i obave kupovinu”, kazali su ranije u Delti.

Prvih pola sata parkinga za posjetioce je besplatno, dok cijena po započetom satu iznosi 40 centi. Zaposleni parking ispred šoping mola plaćaju 30 EUR na mjesečnom nivou.

Najčitanije