fbpx
NaslovnicaGlavna vijestNa konkurs do sada stiglo pet prijava

Na konkurs do sada stiglo pet prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na konkurs za izvršnog direktora Air Montenegra do sada je stiglo pet prijava, saznaje agencija Mina-business.

Rok za prijave istekao je danas u 16 sati, ali postoji mogućnost da još neka prijava pristigne Poštom.

Nacionalna avio-kompanija raspisala je konkurs za izbor izvršnog direktora 18. marta.

Kako se navodi u konkursu koji je objavljen na sajtu ToMontenegra, kandidat je, pored opštih uslova predviđenih Zakonom o radu, morao da ispunjava i posebne uslove.

To su najmanje VII 1 nivo kvalifikacija obrazovanja i najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima u nivou tražene kvalifikacije obrazovanja na rukovodećim poslovima, od kojih najmanje tri na poslovima izvršnog menadžmenta u preduzećima odnosno na poslovima starješine organa uprave ili visoko rukovodnog kadra u javnoj upravi.

Kandidat je morao da ima aktivno znanje engleskog jezika.

Radni odnos se zasniva na određeno vrijeme do isteka mandata u trajanju od četiri godine, od dana imenovanja od Vlade kao osnivača.

Prednost imaju kandidati sa iskustvom iz oblasti vazdušnog saobraćaja ili ekonomije.

Pravo prijavljivanja na konkurs imaju i državljani drugih država u skladu sa zakonom.

Кonkurs za izvršnog direktora raspisan je nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa dosadašnjim direktorom, Predragom Todorovićem. On je podnio 21. februara Odboru direktora i Ministarstvu kapitalnih investicija zahtjev za sporazumni raskid ugovora.

Vlada je novu avio-kompaniju ToMontenegro osnovala početkom februara prošle godine, a prvi komercijalni let je obavljen 10. juna.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije