fbpx
NaslovnicaMINA BusinessNa dionici Smokovac – Mateševo realizovano oko 89 odsto radova

Na dionici Smokovac – Mateševo realizovano oko 89 odsto radova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na izgradnji prioritetne dionice Smokovac – Mateševo realizovano je oko 89 odsto radova, navodi se u informaciji o aktivnostima na realizaciji projekta autoputa Bar-Boljare, koju je usvojila Vlada.

U informaciji koja je usvojena na današnjoj sjednici navodi se da procenat izvedenih zemljanih radova na otvorenoj trasi iznosi više od 90 odsto, a ukupan procenat završenosti radova na otvorenoj trasi oko 70 odsto.

Iz Vlade su kazali da je završen proboj i urađena primarna podgrada na svih 16 tunela, a u toku je izrada sekundarne obloge.

Kako su naveli, radovi na gornjem dijelu sekundarne obloge završeni su 99,5 odsto, ili u dužini od 35,3 kilometara.

„Do sada je na mostovima, na pozicijama stubova i temelja, završeno oko 99 odsto radova, dok je na gornjem stroju mostova završeno oko 96 odsto radova. Ukupan procenat radova na mostovima sa završnim radovima (hidroizolacija, zaštitne čelične ograde, instalacije) iznosi 91 odsto“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se uporedo sa radovima na prioritetnoj dionici, intenziviraju i aktivnosti na stvaranju pretpostavki za početak realizacije sljedeće dvije dionice, Mateševo – Andrijevica i Smokovac – Tološi – Farmaci, koje su definisane kao druga faza.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije