fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMoguće redukovati sezonske i stalne linije uz smanjenje broja polazaka

Moguće redukovati sezonske i stalne linije uz smanjenje broja polazaka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pripremilo je Predlog plana o održavanju minimalnog broja polazaka prevoznika u javnom međugradskom linijskom prevozu putnika do 1. oktobra, na koji svi zainteresovani mogu do ponedjeljka dostaviti sugestije.

Ministarstvo je predloženi akti pripremilo shodno Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa, a uzimajući u obzir zahtjeve prevoznika.

Svi zainteresovani prevoznici mogu dostaviti sugestije na predloženi plan na mejlove [email protected] i [email protected].

„Napominjemo da je predmetnim planom usljed smanjenog obima saobraćaja u definisanom periodu, moguće redukovati sezonske, kao i stalne linije uz smanjenje broja polazaka do maksimalno 50 odsto, vodeći računa o ravnojmernoj prostornoj i vremenskoj raspodjeli polazaka“, navodi se u saopštenju.

Obustavljeni registrovani i ovjereni redovi vožnje u međugradskom linijskom prevozu, prevoznik može naknadno aktivirati po sopstvenoj procjeni, uz prethodno pismeno obavještenje Ministarstvu, tri dana prije otpočinjanja obavljanja prevoza.

Jednom aktiviran red vožnje se više ne može obustaviti.

„Polazeći od činjenice da je održavanje linija u međugradskom linijskom drumskom saobraćaju obavezno bez obzira na broj putnika, uzimajući u obzir situaciju u Crnoj Gori nastalu tokom pandemije usljed pojave novog koronavirusa i neizvjesnost ljetnje turističke sezone u skladu sa realnom potražnjom i potrebama putnika, odlukom će se propisati plan o održavanju minimalnog broja polazaka prevoznika u javnom međugradskom linijskom prevozu putnika do 1. oktobra“, rekli su iz Ministarstva.

Nepostupanje prevoznika u skladu sa donesenom odlukom, podliježe brisanju redova vožnje u međugradskom linijskom prevozu.

Najčitanije