fbpx
NaslovnicaMINA BusinessLjetnja sezona premašila sva očekivanja

Ljetnja sezona premašila sva očekivanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Minula ljetnja turistička sezona premašila je očekivanja i najvećih optimista, te svi mogu biti prezadovoljni onim što su tokom sezone imali prilike da isprate, ocijenio je direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma, Petar Golubović.

On je u Jutarnjem programu TVCG saopštio da je broj turista, odnosno dolazaka i noćenja, na izuzetno zadovoljavajućem nivou.

“Ono što možda nije dobro, ali nije samo slučaj kod nas, nego i u susjednoj Hrvatskoj, je to što je pandemija vratila turizam godinama unazad, u smislu da se glavni špic sezone ‘sabio’ u što kraći period”, rekao je Golubović.

Zato je, kako je objasnio, došlo do situacije da je od 25. jula do 20. avgusta bila prevelika potražnja, prenosi portal RTCG.

“Negdje postoji strah, on nam je bio saveznik, imali smo strah od neizvjesnosti šta će biti pa su svi požurili da rezervišu godišnje odmore. Imali smo navalicu da početkom avgusta u Crnoj Gori nije mogao da se naže ležaj, bez obzira što se kapacitet mnogostruko uvećao”, rekao je Golubović.

Situacija je, kako je kazao, sada na zadovoljstvo svih jer se može mirnije ući u zimski period.

Dobrim rezultatima Crnoj Gori doprinijele su i mjere konkurentskih zemalja, poput Grčke, koja je za prelazak granice tražila PCR test, što je na naše more vratilo određeni broj turista koji godinama nijesu dolazili.

Govoreći o postsezoni, Golubović je kazao da epidemiološka situacija ipak nije dozvolila da se realizuju najave koje su bile izuzetno dobro.

“Buking je za septembar bio sjajan, bile su velike najave, ali stavljanje Crne Gore na crvenu listu i ograničenja ulazaka u zemlju dovele su do toga da postsezona bude na nižem nivou”, rekao je Golubović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije