fbpx
Naslovnica MINA Business Le Figaro: Crna Gora - jezgro Balkana pod suncem

Le Figaro: Crna Gora – jezgro Balkana pod suncem

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prestižni francuski magazin Le Figaro objavio je članak o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji koju vrijedi posjetiti, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Oni su kazali da novinari francuskog magazina, koji su u organizaciji NTO boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u članku nijesu krili oduševljenje.

„Njena obala je jedna od najsjajnijih na Mediteranu, dok se na sjeveru mogu naizmjenično pronaći divlja jezera, duboki kanjoni i netaknuti vrhovi“, navedeno je u članku Le Figaroa.

Novinari su posebno istakli da Crna Gora ima veliki broj pravoslavnih i katoličkih crkvi, kao i džamija i da je u stvari jezgro Balkana pod suncem. Bokokotorski zaliv je predstavljen kao predio nestvarne ljepote i mješavina jezera u Švajcarskoj, norveških fjordova i venecijanske lagune.

„Osim toga, u članku se navodi, da u tom predjelu svaki ćošak na ulici predstavlja jednu stranu istorije i da se uticaj Mletačke republike i njihova elegancija može pronaći na cijeloj crnogorskoj obali“, kazali su iz NTO.

Novinari su bili impresionirani Skadarskim jezerom, brojem i vrstama ptica koje se na njemu nalaze, kao i okolnim selima i njihovim načinom života. Poseban utisak na njih je ostavila Pavlova strana i pogled koji se pruža sa tog dijela, koji su nazvali Amazon Balkana.

Svoju priču završavaju sa Prokletijama. Dolaskom u dolinu Grebaje uočili su očaravajući alpski pejzaž, sa livadama punim cvijeća i impresivnim vrhovima.

„Svojom ljepotom i vrhovima sa oštrim grebenima, koji stoje uspravno prema nebu izdvajaju se Volušnica i Talijanka, a ukoliko se odvažite da krenete u osvajanje ovih vrhova obavezno koristite pomoć vodiča“, preporučili su čitaocima i dodali da ne treba da ih zavara činjenica da je Crna Gora teritorijalno mala zemlja.

U članku se navodi i da je pravo čudo kako je „ta mala zemlja“ zapravo toliko velika, a njena kompaktna geografija nudi beskrajne horizonte.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije