fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeKaya izrazio želju da privuče turske investitore u Crnu Goru

Kaya izrazio želju da privuče turske investitore u Crnu Goru

Budva, (MINA-BUSINESS) – Poznati turski privrednik i hotelijer, Bulent Kaya, koji se trenutno nalazi u posjeti budvanskom odboru Prave Crne Gore, izrazio je želju da privuče turske investitore u Crnu Goru.

Iz Prave su saopštili da je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović, razgovarao sa Kayom, a sastanku su prisustvovali predsjednik Prave Budva Aleksandar Franeta, član Odbora direktora Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera Aleksandar Jeličić kao i odbornik Prave u Skupštini Opštine Budva Luka Liješević.

Oni su inicirali razgovor i u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i Stijovićem pokrenuli institucionalnu saradnju.

“Razgovor je vođen na temu stranih investicija u turizam, poljoprivredu, energetiku i vodoprivredu, gdje je Kaya izrazio želju da inicira ulaganja u tim sektorima kao i da privuče što veći broj poznatih turskih investitora u Crnu Goru”, navodi se u saoštetnju.

Kaya je pozvao Stijovića sa saradnicima, kao i predstavnike Prave Budva, da posjete Istanbul i skup najpoznatijih turskih privrednika, medija i političara, koji će se održati početkom novembra.

Kaya je, kako su podsjetili iz Prave, bio organizator i domaćin članovima delegacije Skupštine Opštine Budva koji su prošlog mjeseca bili njegovi gosti u zvaničnoj posjeti Bodrumu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije