fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzmirenje duga na tri i pet godina bez učešća

Izmirenje duga na tri i pet godina bez učešća

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) je odlučila da svim nezaposlenim građanima, penzionerima sa primanjima nižim od 222 EUR i korisnicima socijalnih davanja, omogući plaćanje dugova za električnu energiju na period od tri i pet godina, bez učešća, uz redovno plaćanje tekućeg računa.

“Potrošačima iz ovih kategorija, koji su ujedno i vlasnici brojila, tokom juna i jula neće biti obustavljeno napajanje električnom energijom, već će se tokom ta dva mjeseca ostaviti vrijeme da potpišu novi model izmirenja dugovanja”, navodi se u saopštenju EPCG.

U kompaniji su kazali da uvažavaju socijalni momenat u Crnoj Gori prouzrokovan globalnom pandemijom koronavirusa.

“Tako će se korisnicima iz tih kategorija, čija su dugovanja veća od 500, a manja od hiljadu EUR, omogućiti plaćanje zaostalog duga na 36 mjesečnih rata, bez učešća. Korisnicima sa dugom većim od hiljadu EUR omogućiće se plaćanje duga na 60 mjesečnih rata, uz obaveznu obnovu ugovora po isteku 23 mjeseca”, precizirali su iz EPCG.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, kazao je da žele da pomognu najugroženijim građanima, da im smanje mjesečne izdatke po osnovu računa za utrošenu električnu energiju.

“Na ovaj način vremenom će ući u period redovnog plaćanja, što je i u njihovom, i interesu kompanije”, naveo je Rovčanin.

Iz EPCG je saopšteno da će se na računima za maj, jun i jul na osnovu zaključka Vlade i odluke Odbora direktora EPCG primijeniti popust od 40 odsto za sve nezaposlene sa evidencije Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) i penzionere sa primanjima ispod 222 EUR, uz uslov da su na ime tih lica registrovani mjerni uređaji.

Posljednjom odlukom Odbora direktora, uz popust od 13 odsto na aktivnu energiju i dodatih 13 odsto popusta na mrežne usluge, građani koji redovno plaćaju električnu energiju imaće ukupan popust na računu od 12,25 odsto i praktično će akumulirati jedan račun godišnje besplatno.

Građani mogu da iskoriste tu priliku do 31. maja i postanu članovi Zlatnog tima, a ukoliko bude bilo potrebe, EPCG će uvesti produženo radno vrijeme i rad u smjenama, kako bi svi koji su zainteresovani mogli iskoristiti povoljnosti koje im omogućava Eletroprivreda.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...