fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIskoristiti mogućnost start up-ova

Iskoristiti mogućnost start up-ova

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za Start1UP, inovativni program predakceleracijske podrške sa ciljem konverzije preduzetničkih ideja u uspješne start up-ove, moguće se prijaviti do utorka.

Iz Privredne komore (PKCG) saopšteno je da program ima nekoliko faza realizacije tokom kojih će 11 timova proći različite module obuke.

„Program podrazumijeva finansijsku, mentorsku, edukativnu kao i podršku za učešće na startup takmičenjima. Timovima će na raspolaganju biti lokalni kao i mentori sa regionalnim i međunarodnim iskustvom. Mentori su i članovi različitih mreža i asocijacija sa širom mrežom kontakata“, navodi se u saopštenju.

Izabrani timovi će proći obuke iz domena definisanja i razvoja biznis modela, analize problema, istraživanja i analize tržišta i konkurencije, izrade osnovnog proizvoda/usluge, upravljanja finansijama i cijena koštanja, upravljanja prodajom, pitch odnosno umjetnost prezentacije, odnosi sa investitorima, zaštita prava intelektualne svojine, pravni aspekti, odnosi sa medijima i slično.

„Ukupan iznos za finansiranje start up ideja je 21 hiljada EUR. Nagrada za pobjednički tim je 4,56 hiljada EUR dok još pet timova dobija po 3,11 hiljada EUR“, precizira se u saopštenju.

Pored finansijskih nagrada, tu su i nagrade učešća na brojnim regionalnim i međunarodnim takmičenjima na kojima se ideje mogu predstaviti investitorima. U okviru navedenog, planirana je i posjeta i učešće na dva velika evropska startup događaja. Pored toga, biće organizovan i veliki pitching događaj.

Učesnicima će tokom i nakon završetka projekta biti obezbijeđena i podrška Preduzetničkog gnijezda, co-working prostora kao i tri inovativne laboratorije.

Program sufinansira Ministarstvo ekonomskog razvoja, a realizuju ga UDG kao vodeći partner, PKCG, Uniqorn i Lund uz podršku MEBAN-Crnogorske mreže poslovnih anđela.

Prijave su moguće putem sajta www.start1up.me, a za sve informacije može se kontaktirati mejl [email protected]

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu