fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvestitorima najvažnije što je Crna Gora članica NATO

Investitorima najvažnije što je Crna Gora članica NATO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Investitorima je najvažnije što je Crna Gora članica NATO-a, pa trenutna nestabilna politička situacija ne utiče na njihove odluke da ulažu, saopštila je suosnivačica investicione kompanije CMM Investment Consulting Group i izvršna direktorica za Crnu Goru, Nataša Grdinić.

Grdinić je Pobjedi kazala da investitore dodatno privlači i to što je Crna Gora relativno nedovoljno izgrađena i ima mjesta za dodatna ulaganja.

Ona je rekla da se korona pokazala takvim fenomenom poslije kojeg se ljudi rado odlučuju da prenesu svoja sredstva, imovinu i dugoročne planove u Crnu Goru i time dugoročno sebi obezbijede odgovarajuću alternativu i finansijsku sigurnost.

“Interesovanje investitora od početka krize sa virusom Covid-19 ogleda se u odlučnosti da se iskoriste kapaciteti naše države kao po svemu sigurne zone za investitore”, navela je Grdinić.

Ona je dodala da je stanje ušlo u fazu stabilizacije, pa je po tome crnogorsko primorje svakako interesantno.

“Sama činjenica da je veliki dio zemlje i dalje neizgrađen doprinosi tome da naši investitori lako nalaze svoj udio u tržištu koji je po svemu komplementaran njihovim namjerama, a sama vrijednost uloženih sredstava će tokom godina sigurno rasti”, tvrdi Grdinić.

Ona je kazala da je u posljednjoj godini najviše investitora došlo iz Rusije i drugih istočno-evropskih zemalja, Njemačke, arapskih zemalja, kao i iz anglo-američkog podneblja.

Uglavnom ulažu u turizam i nekretnine.

“Nekretnina sama po sebi na odgovarajući način čuva vrijednost uloženog novca. Turizam je toj branši svakako komplementaran, pa je i povrat investicije svakako zadovoljavajući zbog brojnih turista koji dolaze iz raznih djelova svijeta”, objasnila je Grdinić i dodala da je velika kriza potrebna da bi se investitor udaljio od već započetih projekata.

Prema njenim riječima, najveći problemi Crne Gore su nedovoljna promovisanost i relativna nepristupačnost institucija, koje bi trebalo mnogo kvalitetnije da odgovaraju potrebama investitora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije