fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHotel Zeta turističko-ugostiteljski epicentar Danilovgrada

Hotel Zeta turističko-ugostiteljski epicentar Danilovgrada

Danilovgrad, (MINA-BUSINESS) – Hotel Zeta u Danilovgradu, koji će adaptirati kompanija Savana, trebalo bi da nakon rekonstrukcije postane epicentar turističko-ugostiteljskih, kulturnih i socijalnih aktivnosti tog grada.

Predsjednica Opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević, je na prezentaciji idejnog rješenja adaptacije hotela kazala da se na njegovu rekonstrukciju čekalo 20 godina.

„Hotel je bio pečat našeg grada. Sigurna sam da smo dobili uglednog investitora i da ćemo, u ovoj godini, ponovo vratiti život u hotel Zetu“, rekla je Kovačević na prezentaciji održanoj u Opštini Danilovgrad, prenosi PR centar.

Ona je poručila da će lokalna samouprava biti na usluzi za sve probleme koje investitor bude imao prilikom gradnje hotela.

„Na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta smo smanjili administrativne i turstičke takse kako bismo unaprijedili poslovni ambijent“,saopštila je Kovačević.

Hotel koji je otvoren 1975. godine, projektovao je arhitekta Ilija Šćepanović.

Arhitekta Veljko Radulović je na prezentaciji naveo da je jedan od najvažnijih djelova projektnog zadatka bio da se zadrži postojeći, autentični izgled hotela Zeta.

Prema njegovim riječima, u projektnom zadataku je postojala potreba da se posebno afirmišu javni sadržaji hotela, odnosno njegov dio koji je okrenut gradu.

Taj dio grada će, kako je dodao Radulović, pomoći da se objekat potpuno uveže sa urbanim miljeom i navikama građana Danilovgrada.

„U tom smislu projektovano je nekoliko elemenata koji su svojom površinom dorasli ovom zadatku. To su, prije svega, veliki ulazni lobi sa recepcijom, međuprostor koji može biti izložbenog karaktera i velika restoranska sala koja u zavisnosti od organizacije može da ima 120 i više mjesta“, precizirao je Radulović.

On je kazao da je postojala želja da se na nivou prizemlja pojavi i nekoliko manjih lokala koji bi osvježili ukupan javni ambijent prostora.

„Posebno vrijedna okolnost je što se ispred samog restorana nalazi velika terasa od par stotina metara kvadratnih, koja svojom pozicijom dominira. Svaki grad ima gradsku scenu i gradsku kafanu i to bi moglo da pomogne da hotel postane epicentar tustičkog, socijalnog i kulturnog ambijenta grada“, naveo je Radulović.

On je kazao da je u suterenu hotela planiran spa centar sa svim potrebnim elementima – od fitnes sale, saune i pratećih prostora, kako bi ukupan javni sadržaj hotela bio dodatno afirmisan.

„Mišljenja smo da bi hotel ovako koncipiran mogao da bude realizovan do kraja novembra. To je preliminarna procjena investicije koja će biti precizirana nakon izrade glavnog projekta adaptacije preko dva miliona EUR. Kapacitet radnih mjesta je oko 25, a u zavisnosti od dinamike poslovanja, očekuje se da taj broj raste“, naveo je Radulović.

Predstavnica Savana, Ivana Gajović, saopštila je da je to privatna kompanija iz Švedske koja je u oktobru 2015. godine kupila Mall of Montenegro i hotel Ramadu.

Kompanija je 2018. godine izgradila i zgradu Europoint, a u ovoj će investirati u adapataciju hotela Zeta.

Gajović je kazala da je kompanija promijenila vlasništvo 2016. godine.

„Posebna pažnja i vrijednost kompanije leži u tome da izuzetan akcenat stavljamo na društveno-odgovorno poslovanje. Tokom tri i po godine našeg djelovanja, tri linije su nam izuzetno važne – obrazovanje, kultura i zdravi stilovi života“, zaključila je Gajović.

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu