fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDržavljani BiH osumnjičeni za računarsku prevaru

Državljani BiH osumnjičeni za računarsku prevaru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije su podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju protiv državljana Bosne i Hercegovine, B.R. (26) i K.Ž. (24), zbog sumnje da su počinili računarsku prevaru na štetu dva crnogorska građanina od 1,92 hiljade EUR.

„Sumnja se da su B.R. i K.Ž. počinili ovo krivično djelo na način što su klonirali bankovne kartice sa kojih su vršili plaćanje na POS terminalima van Crne Gore“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju i kancelarijom Interpola u Podgorici, identifikovali osobe i protiv njih podnijeli krivičnu prijavu.

„Osim toga, podnijeta je i krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu, protiv državljanina Francuske F.P.E. (72), zbog sumnje da počinio krivično djelo računarska prevara na štetu jednog građanina iz Crne Gore, u iznosu od 7,75 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije saopšteno da je to krivično djelo počinjeno tako što je oštećeni sa osumnjičenim stupilo u kontakt posredstvom jedne društvene mreže, u cilju dobijanja kreditnih sredstava u iznosu od tri hiljade EUR.

„Nakon ostvarene komunikacije, oštećena je dovedena u zabludu na način što je u dužem vremenskom periodu, a po prethodno datim istrukcijama, uplaćivala novčana sredstva koja su predstavljena kao neophodna za obradu kredita“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...