fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDogovorena turistička valorizacija Ljubišnje

Dogovorena turistička valorizacija Ljubišnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumrstva i vodoprivrede i pljevaljskog Rudnika uglja načelno su se dogovorili o zajedničkom poslu na realizaciji ideje o turističkoj valorizaciji planine Ljubišnja, saopšteno je nakon sastanka njihovih predstavnika.

„Dogovoreno je da, u najskorije vrijeme, cijela zamisao bude formalizovana i podrobnije razrađena kroz potpisivanje sporazuma o saradnji između resornog Ministarstva i Rudnika uglja“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor Rudnika uglja, Milan Lekić, zahvalio se resornom ministru Aleksandru Stijoviću na iskazanom povjerenju tu kompaniju i nedvosmislenoj riješenosti za ulaganje u potencijale opštine Pljevlja.

Stijović, koji je Rudnik uglja obišao prilikom radne posjete Pljevljima, kazao je da će doprinos te kompanije u ovom projektu biti od velikog značaja. On je dodao i da će resorno Ministarstvo izmiriti sve obaveze po osnovu budućeg angažovanja mehanizacije Rudnika uglja za posao probijanja puteva i ostalih, projektom predviđenih usluga.

Predstavnici Ministarstva i Rudnika uglja usaglasili su zajedničke stavove kada je riječ o potencijalima Ljubišnje, ukazujući na veliki propust i odsustvo sluha prethodnih vlasti kada je u pitanju valorizacija tog prirodnog bisera na sjeveru Crne Gore.

Na sastanku je ocijenjeno da se u narednom periodu pitanje konkretnih ulaganja u infrastrukturu i poboljšanje uslova života na selu mora afirmisati kao prioritet, jer je situacija na tom polju i više nego alarmantna.

„Кada je riječ o rekultivaciji zemljišta i eksperimentalnom projektu sadnje ljekovitog bilja, Lekić je upoznao predstavnike Vlade sa idejom, do sada realizovanim i planiranim aktivnostima. Stijović je pozdravio takvu inicijativu rukovodstva Rudnika uglja i poručio da će taj resor uputiti svaku moguću konkretnu pomoć takvim i sličnim projektima“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

ambasador

Kineski Tajvan

Autorski tekst ambasadora Kine u Crnoj Gori, Fan Kuna Kada je riječ o kineskom ostrvu...