Naslovnica Business Top Story Do 15 sati isplaćeno 14,06 miliona EUR

Do 15 sati isplaćeno 14,06 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na šalterima banaka određenih za isplatu garantovanih depozita Atlas banke u stečaju, do 15 sati je isplaćeno 14,06 miliona EUR za 1,62 hiljade deponenata.

Iz Fonda za zaštitu depozita (FZD) saopšteno je da je u deset sati počela isplata garantovanih depozita za ukupno 90,02 hiljade deponenata Atlas banke i da se ona obavlja bez zastoja i prigovora.

„Na 75 isplatnih mjesta Crnogorske komercijalne (CKB), Hipotekarne, NLB i Societe Generale banke Montenegro do 15 sati je isplaćeno 14,06 miliona EUR za 1,62 hiljade deponenata“, navodi se u saopštenju FZD.

Ukupni depoziti kod Atlas banke, u koju je 5. aprila uveden stečaj, iznose 186,44 miliona EUR, od čega je 89,59 miliona garantovanih.

Zakonom o zaštiti depozita definisane su obaveze FZD-a da obavi obračun i počne isplatu garantovanih depozita u roku od 15 radnih dana od uvođenja stečaja.

Iz Fonda je ranije objašnjeno da deponenti mogu preuzeti garanovani depozit u narednih deset godina, od čega u periodu od tri godine kod navedenih banaka. Nakon toga depoziti se mogu preuzeti direktno od Fonda.

Najčitanije

Ekonomski rast naredne godine 4,9 odsto

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Vlada je danas utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona...