fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora i UAE baštine iste vrijednosti

Crna Gora i UAE baštine iste vrijednosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) baštine iste vrijednosti koje se odnose na multinacionalnost, multikonfesionalnost i solidarnost, saopštio je generalni komesar crnogorskog Paviljona na Expo 2020 Dubai princ Nikola Petrović Njegoš.

Princ Nikola Petrović Njegoš, koji je i predsjednik Fondacije Petrović Njegoš, kazao je da zbog toga odnosi dvije zemlje mogu biti samo snažniji.

“Posebno se zalažemo sa osnaživanje odnosa u domenu ekologije i ekoloških praksi i to je nešto na čemu ćemo raditi u budućnosti”, kazao je princ Nikola Petrović Njegoš.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja su saopštili da princ Nikola Petrović Njegoš boravi u posjeti UAE tokom koje je obišao više paviljona drugih učesnika Expo 2020 i održao niz značajnih sastanaka.

“U ime naroda Crne Gore, zahvaljujem se UAE za svu humanitarnu i drugu vrstu pomoći koju su nam pružali tokom pandemije. Isto tako, imali smo ogromnu podršku tokom pripreme učešća naše zemlje na Expo 2020”, rekao je princ Nikola Petrović Njegoš.

Imajući u vidu da je Crna Gora proslavila 30 godina od proglašenja za ekološku državu, jedna od glavnih tema sastanka je bila i organizacija Međunarodnog ekološkog foruma Malo je lijepo, koji je planiran za februar naredne godine, kada će biti obilježen i Nacionalni dan Crne Gore u okviru Expo 2020.

“Tom prilikom biće potpisana Deklaracija Dubai 2022 sačinjena od deset zapovjesti”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije