Naslovnica MINA Business Cijena eurodizela ispod prosjeka u regionu

Cijena eurodizela ispod prosjeka u regionu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cijena eurodizela u Crnoj Gori i dalje je niža od prosjeka u regionu, dok je eurosuper 95 na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima iz najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,13 EUR, koliko košta i u Srbiji. U Albaniji se može kupiti za 1,37 EUR, a u Hrvatskoj za 1,22 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 97 centi, odnosno 94 centa.

Najjeftiniji eurosuper 95 plaćaju građani Bugarske 88 centi, a najskuplji stanovnici Holandije 1,56 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,01 EUR, u Albaniji 1,37 EUR, Srbiji 1,21 EUR, a Hrvatskoj 1,17 EUR.

Litar eurodizela jeftiniji je u BiH gdje košta 89 centi i Sjevernoj Makedoniji 86 centa, što je najniže u Evropi. Najskuplji eurodizel plaćaju građani Švedske 1,39 EUR.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Najčitanije