Naslovnica MINA Business Cetinjska URA: Obezbijeđeno više novca za Prijestonicu Cetinje

Cetinjska URA: Obezbijeđeno više novca za Prijestonicu Cetinje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija i socijalnog staranja prihvatilo je amandmane koje je podnio poslanički klub Crno na Bijelo, a koji se odnose na obezbjeđivanje sredstava koja Zakonom o Prijestonici pripadaju Cetinju.

Iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA su izrazili veliko zadovoljstvo što će Zakon o Prijestonici biti u potpunosti ispoštovan i što će Cetinje dobiti jedan odsto tekućeg budžeta za ovu godinu, jer mu kao kulturnom, istorijskom i duhovnom centru države to istinski i pripada.

“Raduje nas što je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić prihvatio naše amandmane koji su bili od velikog značaja za Prijestonicu Cetinje”, navodi se u saopštenju.

Iz cetinjskog odbora URA-e su kazali da je njihov prioritet u radu u prethodnih par mjeseci bio usmjeren ka tome da se finansijski dio Zakona o Prijestonici u potpunosti ispoštuje.

“U tom smislu, vođeni su intenzivni razgovori sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, predstavnicima Ministarstva finansija i socijalnog staranja, kao i Prijestonice Cetinje. Ovo smatramo krunom višemjesečnog rada i zalaganja naših odbornika i poslanika u državnom parlamentu”, dodaje se u saopštenju.

Cetinjska URA je, kako su zaključili, ispunila obećanje i na djelu dokazala da joj je Cetinje iznad svega.

Najčitanije