fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCEDIS nastavio razvoj elektrodistributivnog sistema

CEDIS nastavio razvoj elektrodistributivnog sistema

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) je, izdvajanjem iz Elektroprivrede (EPCG) krajem juna 2016. godine, nastavio razvoj i izgradnju elektrodistributivnog sistema koji je započet davne 1910. godine na Cetinju, kada je počela da radi prva električna centrala za javnu namjenu.

Iz kompanije, koja je proslavila pet godina samostalnog poslovanja, saopšteno je da to znači da iza “malog” jubileja CEDIS-a stoji više od 100 godina tradicije i iskustva.

Izvršni direktor CEDIS-a, Vladimir Čađenović, kazao je, obraćajući se zvanicama i zaposlenima da je privilegija, ali i velika odgovornosti biti na čelu jedne od najvećih i najuspješnijih kompanija u Crnoj Gori.

„U narednom periodu trudićemo se da održimo kontinuitet dobrih rezultata koji su postignuti u prethodnom periodu, ali isto tako da popravljamo rezultate tamo gdje ocijenimo da ima prostora za unapređenje”, rekao je Čađenović.

On je naveo da su njihovi najvažniji zajednički ciljevi ostvarenje planova, duh zajedništva, međusobno poštovanje i povjerenje.

„Ispunjenjem tih ciljeva pokazaćemo da smo dorasli svakoj situaciji i da brinemo o našoj kompaniji i njenoj budućnosti koja je isključivo u našim rukama“, kazao je Čađenović dodajući da se u narednom periodu očekuje veći stepen realizacije investicija.

Prema njegovim riječima, dinamika investicionih projekata umnogome zavisi od kohezije kompanijskih sektora i službi, ali i od intenzivnije saradnje sa nadležnim institucijama, na čemu će dodatno raditi.

“Još odlučnije ćemo raditi na smanjenju gubitaka električne energije, sa posebnim fokusom na smanjivanje nelegalne potrošnje, a AMM projekat, koji neosporno daje značajne benefite za distributivni sistem, biće u skladu sa zakonskim obavezama priveden kraju kroz III proširenu fazu”, saopštio je Čađenović.

On je naveo da će u segmentu upravljanja mrežom, jedan od ključnih zadataka biti implementacija SCADA sistema za daljinski nadzor i upravljanje distributivnom mrežom, a konkretne korake su već preduzeli u pravcu organizacije tendera za sprovođenje prve faze ovog projekta.

“Pred CEDIS-om je usvajanje novih pravila za funkcionisanje distributivnog sistema, kao i usvajanje cjenovnika za otkup infrastrukture za priključenje na niski napon, te donošenje inoviranih procedura za priključenje objekata korisnika i elektroenergetske infrastrukture na distributivni sistem, te ambiciozni projekti na planu inovativnih tehologija, prije svega priprema infrastrukture za širenje mreže elektronskih punionica i veća uključenost CEDIS-a u procese razvoja e-mobilnosti u Crnoj Gori”, rekao je Čađenović.

On je naglasio značaj zajedništva za uspješno ostvarenje poslovne politike i posebno se zahvalio zaposlenima od kojih očekuje da svoju energiju troše na rad, uspjeh i razvoj kompanije.

“Očekujem da uvijek budemo jedna složna porodica koja brine o CEDIS-u, jer njegova budućnost je isključivo u našim rukama“, kazao je Čađenović.

Na svečanosti su uručena priznanja zaposlenima koji su se izdvojili zalaganjem, umijećem, rezultatima i kolegijalnošću tokom prethodne i ove poslovne godine.

Specijalna priznanja Energija u srcu pripala su Sretenu Vujisiću, Sofki Drašković, Mersadu Sijariću, Vanji Mišnjć, Tatjani Zečević Miranović, Balši Dobroviću, Pavlu Gazivodi i Katarini Kovačević.

Nagrada Zaposleni godine dodijeljena je administrativno–poslovnom sekretaru, Ivoni Vukčević, dok je nagrada Menadžer godine pripala šefici Službe za podršku regionima i priključenje u Sektoru za pristup mreži, Gorjani Ćeranić.

Nagrađeni su se zahvalili kolegama koji su im bili podrška na putu poslovnog uspjeha, istitčući da bez dobre kompanije nema ni dobrog pojedinca. Ova priznanja, koja su rezultat zajedničkog, posvećenog i odgovornog rada, biće motiv više u ostvarivanju budućih poslovnih rezultata.

CEDIS je povodom jubilarnog, petog rođendana donirao Opštoj bolnici u Kotoru 13,6 hiljada EUR za nabavku gasnog analajzera, neophodnog za adekvatnu zdravstvenu njegu pacijenata kod kojih je potvrđen koronavirus.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije