fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBudva simbol turističke i kulturne metropole

Budva simbol turističke i kulturne metropole

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Budva je danas simbol turističke i kulturne metropole, saopštio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je u čestitki povodom Dana Opštine Budva, koji se obilježava sjutra, kazao da su upravo njene vrijednosti nešto što kulturi i turizmu Crne Gore uliva posebnu nadu.

„Budva je mjesto gdje se cjelokupno društveno nasljeđe gajilo i unaprjeđivalo tokom vjekova, osobito imajući u vidu djela vrhunskih književnika, slikara, graditelja i drugih vrijednih neimara“, naveo je Bečić.

On je, kako je saopšeno iz njegovog Kabineta, rekao da je ovo prilika da se podsjetimo istaknutih stranica istorije istinskog dragulja crnogorskog primorja, koji svojom ljepotom obasjava cijeli Jadran, kao jedno od njegovih najstarijih naselja.

„U duhu vaše današnje svečanosti i proslave, prisjetimo se hrabrih predaka koji su prvi u porobljenoj Evropi uzeli pušku i ustali protiv fašizma 13. jula 1941. godine, a koji su svoj slobodarski duh i ratni put baš na ovaj datum tri godine kasnije krunisali oslobođenjem svog grada“, dodao je Bečić.

Taj primjer patriotizma i borbi za bolje i ljepše sjutra, kako je kazao, i mi danas moramo da njegujemo i slijedimo.

„Čuvajući svoje bogato kulturno i istorijsko nasljeđe, u cijeloj Crnoj Gori prepoznato kao posebno i istaknuto, a koje su vašem gradu tokom duge istorije ostavile civilizacije mnogih naroda, opijeni ljepotama vaših brda i vašeg mora, Budva je danas simbol turističke i kulturne metropole“, zaključio je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije