0.7 C
Podgorica
January 15, 2021.
Naslovnica MINA Business Branko Barjaktarović novi direktor Agencije za nadzor osiguranja

Branko Barjaktarović novi direktor Agencije za nadzor osiguranja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savjet Agencije za nadzor osiguranja, na danas održanoj sjednici, donio je odluku o imenovanju Branka Barjaktarovića za direktora Agencije.

Iz ANO-a je saopšteno da je nakon sprovedenog javnog konkursa za imenovanje direktora, na koji se prijavilo troje kandidata, Savjet razmatrao dostavljenu dokumentaciju, a prije svega predloge programa rada i ključnih prioriteta Agencije za četvorogodišnji period koje su kandidati bili u obavezi da dostave, nakon čega je obavljen razgovor sa svim kandidatima.

“Cijeneći planove kandidata za mandatni period, prethodno iskustvo u radu, stručne i profesionalne reference, te naročito obavljeni razgovor sa kandidatima, Savjet je za direktora Agencije imenovao Barjaktarovića”, navodi se u saopštenju.

Barjaktarović, dosadašnji glavni kontrolor u Sektoru za nadzor tržišta osiguranja u Agenciji za nadzor osiguranja, osnovne studije završio je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, na smjeru međunarodni biznis, dok je magistarske studije završio na Fakultetu za menadžment u Herceg Novom.

“Pored Agencije za nadzor osiguranja, radio je kao savjetnik predsjednika Crne Gore za međunarodne ekonomske odnose, u periodu od 2011. do 2013. godine, kao i u Ministarstvu za ekonomski razvoj i Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom i evropske integracije”, dodaje se u saopštenju.

Članovi Savjeta su zahvalili dosadašnjoj direktorici Biljani Pantović na odgovornom i profesionalnom rukovođenju Agencijom u prethodnom periodu i punom ostvarenju ciljeva i zadataka Agencije tokom njenih mandata na poziciji direktora. Pantović će nastaviti radni angažman u Agenciji na odgovornim i stručnim poslovima.

Najčitanije