fbpx
Naslovnica MINA Business Bivši radnici HTP Boke nastavljaju protest

Bivši radnici HTP Boke nastavljaju protest

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici Hotelsko turističkog preduzeća (HTP) Boka nastaviće danas protestno okupljanje na ulazu u hotel Plaža, kako bi skrenuli pažnju sudstva i tužilaštva na njihova neostvarena prava.

Radnici protestuju zbog dugovanja za poreze, doprinose i sudske presude, koje im Vektra Boka, kako tvrde, nije isplatila.

Mirno protestno okupljanje najavljeno je za 17 sati, prenosi Radio Jadran.

Prema riječima predsjednika nevladine organizacije (NVO) Bivši radnici Boke, Đorđa Rajaka, biće ovo njihovo 55. okupljanje od početka protesta prije tri godine.

„Cilj okupljanja su i dalje naša neostvarena prava, na koja niko ne obraća pažnju. Moramo da vidimo u dogovoru sa Vladom šta ćemo, da li da radikalizujemo proteste, možda već i od večeras“, kazao je Rajak.

Na pitanje ima li ikakvog efekta protestno okupljanje kada su vlasnik firme Dragan Brković, njegova dva sina i izvršni direktor Milić Popović u pritvoru, Rajak je odgovorio da su oni „nagrađeni“ za svoja djela.

“Kako su radili, tako im se dešava. Mi vršimo pritisak na Vladu i tužilaštvo, jer imamo osnovane sumnje da su Specijalno državno tužilaštvo i predsjednik Privrednog suda na vrhu te piramide, gdje se rade sve ove prevare“, naveo je Rajak.

Bivši radnici zahtijevaju da im se vrati 5,5 miliona EUR i ostalo što im se duguje.

Od posljednjeg protesta, tokom avgusta, sa bivšim radnicima niko direktno nije razgovarao, a menadžment se radnicima obratio dva puta saopštenjima posredstvom lokalnih medija.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U Crnoj Gori najveća 14-dnevna incidencija novih slučajeva na 100k stanovnika

Podgorica, (MINA) – U regionu je najveća četrnaestodnevna incidencija novih slučajeva infekcije koronavirusom na...