Naslovnica MINA Business Investicije Bitno umanjena sredstva za projekte u Bijelom Polju

Bitno umanjena sredstva za projekte u Bijelom Polju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kapitalnim budžetom Vlade za ovu godinu značajno su umanjena sredstva za realizaciju projekata Đalovića pećine i ski centra Cmiljača, saopštio je predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović i apelovao na vlast da ispravi nepravdu prema tom gradu.

Smolović je, u Jutarnjem programu TVCG, rekao da postoji doza zabrinutosti među Bjelopoljcima, jer je predlogom kapitalnog budžeta za ovu godinu predviđeno bitno manje sredstava za završetak dva značajna projekta u Bijelom Polju.

U pitanju su valorizacija Đalovića pećine i izgradnja skijališta, prenosi portal RTCG.

“Umjesto nekoliko miliona EUR, koji su potrebni za završetak ovih kapitalnih projekata, koji su u završnoj fazi, ove godine je malo planiranih sredstava. Za ski centar Cmiljača, gdje je trebalo da bude uloženo pet miliona EUR, a do kraja projekta još sedam miliona, planirano je svega 68 hiljada EUR”, rekao je Smolović.

On je kazao da ih brine to što je u narednih dvije godine planirano po simboličnih dvije hiljade EUR. Zato su zakazali vanrednu sjednicu SO Bijelo Polje, kako bi odbornici poslali apel parlamentu i Vladi, kako bi se ispravila nepravda prema toj opštini.

Smolović je rekao da ih iz Vlade niko nije konsultovao po tom pitanju.

“Mi se nadamo da imamo vremena da se kroz amandmane ova nepravda ispravi”, rekao je Smolović i dodao da su ta dva kapitalna projekta trebalo da se završe ove, odnosno naredne godine.

On je kazao da je Bijelo Polje vezano za ta dva projekta, koji su jedina perspektiva razvoja opštine.

“Ne želim da razmišljam o ideji da neko zaustavi razvoj Bijelog Polja i čitavog sjevera”, naveo je Smolović.

Najčitanije