fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBeskamatni krediti za odmor u crnogorskim hotelima

Beskamatni krediti za odmor u crnogorskim hotelima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hipotekarna banka (HB) ponudila je beskamatno kreditiranje na deset mjesečnih rata svim građanima Crne Gore koji hoće da provedu odmor u crnogorskim hotelima.

Generalni izvršni direktor HB, Esad Zaimović, kazao je da su došli do ideje da naprave proizvod koji bi podstakao domaću tražnju i omogućio građanima Crne Gore da po najpovoljnijim uslovima ove godine svoj odmor provedu u Crnoj Gori.

„Osnovna ideja je potekla od našeg klijenta Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera. Ponudićemo proizvod koji će biti interesantan građanima, ali i hotelima, koji će na taj način prodavati svoje kapacitete“, naveo je Zaimović na konferenciji za novinare povodom predstavljanja HB Turističkog kredita.

On je kazao da su imali sastanke sa Privrednom komorom (PKCG) i došli do ideje da zajednički ponude jedna takav proizvod.

„Svaki od hotela, a za sada ih je preko 80, će izaći sa specijalnom ponudom koja podrazumijeva sniženje cijena od 20 do 50 odsto. Banka će građane kreditirati bez kamate na deset jednakih rata, pod uslovom da ljetuju u jednom od hotela sa kojima smo potpisali ugovor“, objasnio je Zaimović.

On smatra da je to i društvena odgovornost banke, pri čemu im nije cilj da zarade na tom poslu već da daju doprinos Vladinim mjerama i kampanji Ljetuj doma.

„To će biti povoljni aranžmani, dobijaju se relativno jednostavno krediti, a ne treba zaboraviti da je i Crna Gora jedina corona free destinacija“, dodao je Zaimović.

On je, odgovarajući na pitanje koliki je gornji limit za kredite, kazao da je to za sada tri hiljade EUR.

„Krediti su od 300 EUR do tri hiljade EUR, što je prihvatljivo, pri čemu smo računali sedmnodnevne i desetodnevne aranžmane. Teško da on može koštati preko tri hiljade EUR, ali kredit se može i prilagoditi“, objasnio je Zaimović.

Ugovori su, kako je dodao, potpisani sa hotelima iz cijele Crne Gore, ne samo sa primorja.

Predsjednik Odbora udruženja turizma PKCG, Ranko Jovović, kazao je da je saradnja HB-a i PKCG odličan primjer solidarnosti u ovom izazovnom periodu za turističku privredu.

„Uspostavljena saradnja je veoma značajna za ublažavanje negativnih posljedica koronavirusa na turizam“, smatra Jovović.

PKCG, kako je poručio, ima jasan cilj da pomogne svojim članicama u ovim teškim vremenima po turizam.

„Prva institucija koja je prepoznala naše predloge je HB i zahvaljujem im na ovom paketu koji su napravili za naše građane. Ono što je važno za turističku privredu je da podstaknemo građane da obiđu one djelove Crne Gore koje nijesu obišli, a svjedoci smo da je naša država jedna od najljepših zemalja koja ima svoje specifičnosti“, naveo je Jovović.

On je pozvao građane da obiđu svoju zemlju i vide ono što do sada nijesu obišli.

„Korona ostavlja velike posljedice po turističku privredu i nadam se da će ovaj paket i Vladine mjere doprinijeti da održimo naše hotele i da probamo da se oporavimo u što kraćem roku, a neće biti jednostavno“, naveo je Jovović.

Svi zainteresovani građani, informacije o ovom proizvodu, mogu naći na sajtu Hipotekarne banke www.hipotekarnabanka.com/turisticki-kredit

Najčitanije