fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAir Montenegro ostvario hiljaditi let

Air Montenegro ostvario hiljaditi let

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Air Montenegro obavio je danas hiljaditi let kojim se zaokružuje ljetnja turistička sezona, koja je bila bolja od očekivanja, saopštio je izvršni direktor nacionalne avio-kompanije, Predrag Todorović.

On je rekao da je hiljaditi let velika stvar za Air Montenegro.

foto: MINA

„Čak i mi u kompaniji se možda nijesmo nadali da će tako brzo doći trenutak kada obavljamo naš hiljaditi let. Kada pogledamo unazad nekoliko mjeseci, uopšte nije bilo sve to tako izvjesno“, kazao je Todorović na podgoričkom aerodromu, prije polijetanja aviona.

On je pohvalio rad svih zaposlenih u kompaniji, počev od letačke operative, pilota i kabinskog osoblja, koji su osoposobili avone da mogu sve to da iznesu u tako kratkom periodu.

„Tu je i komercijala koja je napravila odličnu mrežu letova koja nam je dala odlične rezultate tokom ovog ljeta, a naravno tu su i kolege iz finansija koji rade veliki pozadinski posao koji se možda ne vidi, ali koji nam pomaže da napravimo kvalitetnu kompaniju“, naveo je Todorović.

On je objasnio da je bilo jako teško planirati u kovid ambijentu.

foto: MINA

„Imali smo 25 do 30 odsto bolje rezultate nego što smo planirali, tako da ljeto zaokružujemo odličnim rezultatima“, dodao je Todorović.

On je saopštio da sada počinje zimski period godine, kada će djelimično smanjiti letačke operacije.

„Tome doprinosi i negativna kovid situacija. Međutim i ovaj period već sada koristimo da se kvalitetno pripremimo za iduću sezonu“, kazao je Todorović.

On je rekao da su se nedavno vratili sa jednog od najvećih evropskih sajmova turizma u Parizu, gdje su sa francuskim turoperatorima načelno dogovorili neke programe za narednu sezonu.

„To ćemo nastaviti da radimo i sa drugim turoperatorima sa drugih tržišta, tako da već sada krećemo u kvalitetnu pripremu naredne sezona koja će, nadam se, biti uspješnija od ove“, naveo je Todorović.

On se posebno zahvalio putnicima na povjerenju i podsjetio da su do sada prevezli njih preko 76 hiljada.

Air Montenegro je tokom ljetnje sezone letio iz Tivta i Podgorice ka Beogradu, Ljubljani, Banjaluci, Istanbulu i Frankfurtu.

„Rute ka Banjaluci i Istanbulu su potpuno nove i pokazale su se kao dvije praktično najbolje rute ovog ljeta“, saopštio je Todorović.

On je rekao da već sada počinju pripreme za narednu sezonu. U planu su nove destinacije, a javnost će o njima biti blagovremeno obaviještena.

„Plan je da naredne sezone imamo više linija nego što smo imali ove“, dodao je Todorovoć.

Direktor saobraćajnih operacija, kapetan Nikola Vukelić, kazao je da je već u toku peti mjesec letjenja i operacija Air Montenegra i da su već ostvarili hiljaditi let.

„Brzo smo došli do hiljaditog, ali to nam je, na putu do milionitog, prvi korak. Stoga ćemo sve da učinimo da radimo na razvoju kompanije i povećanju broja linija, letova, aviona i broja putnika“, saopštio je Vukelić.

On je rekao da su imali jedan cilj, a to je da avoni crnogorske nacionalne kompanije počnu da lete i da se vrate na nebo.

„U tome smo uspjeli. Veliki rad je uložen od kompanije, zaposlenih i ministarstava bi došli u ovu sadašnju poziciju. Naše misli i planovi su okrenuti samo budućnosti. Nadamo se brzom izlasku iz restrikcija kovida, ali znamo šta nam je cilj i kako ćemo do njega doći“, zaključio je Vukelić.

foto: MINA

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...