fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Ekspanzija zdravstvenog turizma šansa za Institut

Abazović: Ekspanzija zdravstvenog turizma šansa za Institut

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekspanzija zdravstvenog turizma, koja će uslijediti nakon stabilizacije prilika sa pandemijom koronavirusa, velika je šansa za Institut “Simo Milošević”, saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je naveo da je Institut, uz Sveti Stefan, bio najprepoznatljivije mjesto u bivšoj Jugoslaviji i da uz sve probleme i dalje ima šansu da promijeni Herceg Novi i Crnu Goru.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, u okviru službene posjete Opštini Herceg Novi posjetio i Institut, sa čijim rukovodstvom je razgovarao o stanju u toj zdravstvenoj ustanovi.

On je naveo da će Institut i Opština Herceg Novi imati prijatelja i pouzdanog partnera u Kabinetu potpredsjednika Vlade i da je uvijek otvoren za svaku vrstu pomoći.

“U razgovoru sa vršiteljskom dužnosti izvršne direktorice Instituta, Marinom Delić i njenim saradnicima, Abazović se upoznao sa istorijatom te kompanije, fazama razvoja, vlasničkom i struktorom zaposlenih, vizijom razvoja, ali i problemima sa kojima se Institut godinama suočava”, navodi se u saopštenju.

Delić je saopštila da je Institut decenijama međunarodno prepoznata destinacija zdravstvenog i banjskog turizma, ali da mu je u ovom trenutku neophodna pomoć države u prevazilaženju krize.

Na sastanku su, između ostalog, razmatrane i mogućnosti iznalaženja pomoći Insitutu da prevaziđe trenutnu krizu.

Najčitanije