fbpx
25.7 C
Podgorica
August 10, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessZbog velikog interesovanja uvode se letovi i prema Tivtu

Zbog velikog interesovanja uvode se letovi i prema Tivtu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar turizma Saudijske Arabije, Ahmed Bin Akil el Hatib, saopštio je da su izuzetno pozitivne reakcije na uspostavljanje direktne avio-konekcije sa Crnom Gorom, najavljujući širenje linija i na aerodrom Tivat.

Premijer Dritan Abazović razgovarao je sa Hatibom, koji je i predsjedavajući Saudijskog fonda za razvoj.

“Hatib je istakao da su izuzetno pozitivne reakcije na uspostavljanje direktne avio-konekcije i da će zbog velikog interesovanja saudijska avio-kompanija dodati treći red letjenja i proširiti liniju i na aerodrom Tivat”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Prošle sedmice je na podgorički aerodrome sletio avion saudijske kompanije Flynas iz Rijada, čime je prvi put uspostavljena direktna avio-linija između Saudijske Arabije i Crne Gore.

Hatib je uputio poziv Abazoviću da Crna Gora uzme učešće na najvećoj investicionoj konferenciji u Rijadu, što bi, kako je konstatovano, bila odlična prilika za promociju države u Saudijskoj Arabiji i tom dijelu Azije.

Iz Kabineta predsjednika Vlade je saopšteno da je Hatib izrazio spremnost njegove države da ulaže u projekte za poboljšanje crnogorskog školstva i zdravstva.

Abazović je naglasio da je početak direktnih letova između Rijada i Podgorice pokazatelj dobre saradnje između dvije države.

On je predložio da predstavnici saudijskog Fonda za razvoj posjete Crnu Goru, izrazivši uvjerenje da je naša država sa izvanrednom klimom, prirodnim bogatstvima i prijateljski nastrojenim građanima stvorena za investiranje u turizam i infrastrukturu.

„Razgovarajući o brojnim razvojnim projektima, saglasili se da Crna Gora i Saudijska Arabija imaju veliki prostor za napredak odnosa, razgovarajući i o mogućnostima otvaranja crnogorske ambasade u Rijadu“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije