fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZajedničkom akcijom Uprave policije i FBI uhapšene tri osobe

Zajedničkom akcijom Uprave policije i FBI uhapšene tri osobe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije su u dvije odvojene akcije u Budvi i Tivtu lišili slobode tri međunarodno tražene osobe, sprovodeći aktivnosti u okviru istrage ciljanog traganja i razmjenom operativnih saznanja kroz međunarodnu operativnu saradnju sa nadležnom kancelarijom FBI.

Iz Uprave policije je saopšteno da je ta značajna aktivnost realizovana u utorak i srijedu kvalitetnom i efikasnom međunarodnom saradnjom Uprave policije i FBI.

„Državljane Sjedinjenih Američkih Država R.A. (43), M.T. (37) i T.D. (40) potraživao je NCB Interpol Vašington zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje sa ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevjere, 11 krivičnih djela pronevjera, osam krivičnih djela bankarska prevara, teška krađa identiteta i zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca“, navodi se u saopštenju.

Te osobe nalazile su se na listi traženih lica FBI-a, a kako se sumnja, od marta do oktobra 2020. godine planirali su da prevare Upravu za mala preduzeća /Small Business Administration/, američku vladinu agenciju i finansijske institucije, preko sredstava koja su bila namijenjena za građane i kompanije pogođene pandemijom covid-19.

„Ova krivična djela počinili su na način što su koristili lažne i ukradene identitete da podnesu lažne prijave za kredit Upravi za mala preduzeća i finansijskim institucijama čime su oštetili budžet SAD-a, a sebi pribavili imovinsku korist od preko 16 miliona USD“, rekli su iz Uprave policije.

Prilikom lišenja slobode kod R.A, M.T. i T.D. je pronađeno više falsifikovanih pasoša sa drugim identitetima koji su koristili prilikom skrivanja.

„Te osobe će biti privedene sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici na dalju nadležnost. Slijedi dalja komunikacija pravosudnih organa SAD-a i Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije