fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZainteresovani za ulaganja u više privrednih grana

Zainteresovani za ulaganja u više privrednih grana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Turska preduzeća zainteresovana su za potencijalna ulaganja u sektore turizma, poljoprivrede, energetike, bankarstva, infrastrukture i građevinarstva u Crnoj Gori, saopštio je predsjednik Asocijacije biznismena i investitora Turske u Crnoj Gori (KTID), Ertac Gungor.

On je danas imao sastanak sa predsjednikom Unije poslodavaca (UPCG), Predragom Mitrovićem, na kojem je dogovoreno potpisivanje memoranduma o saradnji, kao i sprovođenje zajedničkih aktivnosti.

Iz UPCG je objašnjeno da je sastanak organizovan u cilju unaprijeđenja ekonomske saradnje Crne Gore i Turske, posebno u oblasti investicija u proizvodne kapacitete i razvoj građevinskog sektora.

„Na sastanku je razgovarano o ekonomskim i investicionim potencijalima Crne Gore, postojećoj saradnji privrednika i mogućnostima uspostavljanja tješnjih veza između crnogorskih i turskih preduzeća“, navodi se u saopštenju.

Mitrović je predstavnike KTID na sastanku upoznao sa trenutnim stanjem u crnogorskoj privredi, ekonomskim potencijalima zemlje, kao i benefitima potencijalnih ulaganja i saradnje sa kompanijama iz Crne Gore.

„On je najavio punu otvorenost i podršku UPCG planiranim aktivnostima KTID-a, naročito u dijelu realizacije zajedničkih projekata, povezivanja sa crnogorskim preduzećima koja posluju u granamaza koje su zainteresovaba turska preduzeća i očekivanoj pomoći njihovim investicionim planovima“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije