fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZainteresovani da se uključe u pripremu zakona

Zainteresovani da se uključe u pripremu zakona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva pozvalo je zainteresovane da se uključe u početnu fazu pripreme zakona o lukama i o pomorskoj agenturi.

Ministarstvo je pozvalo organe, organizacije, udruženja i pojedince da se uključe u početnu fazu pripreme zakona o lukama i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku.

“Programom rada Vlade za ovu godinu, za četvrti kvartal predviđeno je utvrđivanje Predloga zakona o lukama. Ovim zakonom urediće se pravni status, podjela luka, upravljanje, naknade, red, inspekcijski nadzor kao i druga pitanja koja su od značaja za luke u Crnoj Gori”, rekli su iz Ministarstva.

Takođe, tim zakonom će se urediti postupak dodjele koncesije, odnosno javno-privatnog partnerstva u lukama, uskladiti institucionalna rješenja i nadležnosti u skladu sa novim Zakonom o javno-privatnom partnerstvu i unaprijediti pojedine odredbe za čijom izmjenom se ukazala potreba kroz primjenu važećeg zakona.

“Konsultacije zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme zakona o lukama trajaće 15 dana od objavljivanja poziva”, precizirali su iz Ministarstva.

Konsultacijama se obezbjeđuje informisanje najšire javnosti o planiranim aktivnostima na pripremi zakona.

“Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će sve prispjele inicijative, predloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom sačinjavanja nacrta zakona o lukama”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je takođe pozvalo zainteresovane da se uključe u početnu fazu pripreme zakona o pomorskoj agenturi i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku.

“Programom rada Vlade za ovu godinu, za četvrti kvartal predviđeno je utvrđivanje Predloga zakona o pomorskoj agenturi, kojim će se urediti pitanja od značaja za obavljanje pomorskih agencijskih usluga, adekvatno urediti uslovi i standardizovati poslovanje pomorskih agenata, kao i druga pitanja od značaja za obavljanje ove djelatnosti”, objasnili su iz Ministarstva.

Konsultacije zainteresovanih u početnoj fazi pripreme zakona o pomorskoj agenturi trajaće 15 dana od objavljivanja poziva.

“Ministarstvo će sve prispjele inicijative, predloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom sačinjavanja nacrta zakona o pomorskoj agenturi”, dodaje se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije