fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZaduživanje uvodi u spiralu duga iz koje se ne može izaći

Zaduživanje uvodi u spiralu duga iz koje se ne može izaći

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada utvrđivanjem Predloga izmjena zakona o budžetu za ovu godinu uvodi državu u spiralu duga iz koje se neće moći izaći, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Sekretar Izvršnog odbora SNP-a, Dragan Vukić, ocijenio je da zaduživanje za potrošnju, a ne za stvaranje doprinosi toj takozvanoj spirali iz koje nema izlaska.

“Tvrdnja ministra finansija Darka Radunovića da je cilj ekonomske politike Vlade povećanje životnog standarda građana je više nego smiješna, a sa druge strane i žalosna. Jer, građani Crne Gore plaćaju najskuplje gorivo, najskuplju vodu i najskuplju električnu energiju u regionu. A pritom primaju najmanje neto zarade i penzije”, naveo je Vukić u saopštenju.

On je rekao da ako se na taj način, kako to čini Vlada, snaži konkurentnost ekonomije, onda neka građani sami ocijene.

“SNP smatra da je ovo ekonomsko uništavanje svih nas i naše djece. Ujedno se nameće i teza da zbog povećane minimalne zarade, najniže u regionu i navodnog smanjenja poreskog opterećenja zarada mora doći do rebalansa budžeta. Uz to, nije sigurno da ih neće biti još”, kazao je Vukić.

On je pitao da možda Vlada, konkretno ministar finansija, ne prave fiskalne rezerve za parlamentarne izbore koji su naredne godine.

“Ovo jer je smanjen broj onih koji su davali koverte iz crnih fondova. Ili nijesu u Crnoj Gori ili nijesu na istoj strani u jednoj od vladajućih partija”, dodao je Vukić.

SNP je pozvala poslanike vladajuće strukture, kao predstavnike narodne vlasti izabrane na nelegitimnim izborima 2016. godine, da ne daju podršku Predlogu izmjena zakona o budžetu.

“To nije dobro ni za nas, a tek prijeti da uništi budućnost naših pokoljenja”, dodao je Vukić.

Najčitanije