fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa projekte 20 preduzetnica gotovo 100 hiljada EUR

Za projekte 20 preduzetnica gotovo 100 hiljada EUR

Bar, (MINA-BUSINESS) – Opština Bar dodijelila je sredstva po konkursu za podršku ženskom preduzetništvu shodno odluci Komisije za raspodjelu sredstava, za šta je opredijeljeno 100 hiljada EUR.

Sredstva su dodijeljena za projekte 20 preduzetnica koje su danas potpisale ugovore sa predsjednikom Opštine, Dušanom Raičevićem.

On je tom prilikom primio preduzetnice i poželio im puno uspjeha u daljem radu i daljoj saradnji sa lokalnom upravom.

Raičević je poručio da je Opština identifikovala ključne izazove i potrebe žena u biznisu i na ovaj način pružila podršku kako bi zajednički podijelili teret rizika pokretanja biznisa.

Raičević je kazao da je program podrške razvoju ženskog preduzetništva od uspostavljanja 2019. realizovan kroz sedam konkursa kroz koje je plasirano oko 330 hiljada EUR nepovratnih sredstava preduzetnicama u cilju razvoja biznisa i otvaranja novih radnih mjesta.

Raičević je podsjetio da su od prošle godine sredstava za žensko preduzetništvo u budžetu udvostručena i iznose 100 hiljada EUR, te da je ideja da lokalna uprava u narednih nekoliko godina plasira čak dva miliona EUR za razvoj preduzetništva u Baru, po čemu Opština Bar ostaje lider u Crnoj Gori.

Njih je pozdravila i potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović, koja je bila i na čelu Komisije. Ona je poručila da će lokalna uprava uvijek biti podrška ženama, ne samo sada već i u daljem razvoju biznisa i razmjeni iskustava. Ona je njih pozvala da aktivnim učešćem i u narednom periodu poboljšaju svojim sugestijama dalji razvoj ovog programa u Baru.

Preduzetnice su kroz diskusiju iskazale zahvalnost Opštini na kontinuiranoj podršci, te poručile da mnoge od njih vjerovatno ne bi ni bile u mogućnosti da pokrenu svoje biznise bez ovakve podrške lokalne uprave.

Sredstva su dodijeljena preduzetnicama Katarini Gazdić Ilić, Mili Vučićević, Jovani Igumnović, Biljani Ivanović, Mirjani Vuković, Nikolini Kovač, Amini Kordić i Mireli Vulević.

Sredstva su dodijeljena Jovani Vujović iz preduzeća Studio 24, Ani Đikanović iz firme Domaći špajz, Mileni Đukić iz kompanije Narwhal, Aleksandri Bošković iz firme Fokus centar, Natalii Shuraeva iz Beauty Sofia, Tijani Kosović iz Multilingua, Saneli Zeković iz OSA Sorriso, Anici Đurović iz firme Melon, Danijeli Vučković iz P.Z.U Omnidental, Ivani Marljukić iz English club-a, Dragani Rutović iz Gym sly, kao i Lejli Kojić iz Idaa Studio.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije