fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa 40 turističkih preduzeća sredstva za nabavku opreme

Za 40 turističkih preduzeća sredstva za nabavku opreme

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera, donijelo je odluku o dodjeli sredstava za programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti u turizmu za 40 preduzeća koja u ispunila uslove javnog poziva.

Cilj je podrška mikro, malih i srednjih preduzeća koja ulažu u primarne ugostiteljske objekte za pružanje usluge smještaja i pripremanja hrane, pića i napitaka, i to hotele i slične objekte – turističko naselje, motel, pansion, eco lodge i wild beauty resort.

Kako se navodi u obrazloženju odluke objavljene na sajtu Ministarstva, pristiglo je ukupno 78 zahtjeva, a Komisija je utvrdila da je 40 ispunilo uslove, dok 38 nije.

Ministarstvo će sa preduzećima kojima su odobrena sredstva zaključiti ugovor.

Budžetom Ministarstva za ovu godinu u tu svrhu opredijeljeno je 1,5 miliona EUR.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, čiji je pravni sljedbenik Ministarstvo turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera, raspisalo je krajem avgusta javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti u turizmu.

Ministarstvo je tada pozvalo domaća mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za učešće u postupku dodjele sredstava za podsticanje direktnih investicija u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno za navedenu programsku liniju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...