fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa 13 projekata Morskog dobra 2,54 miliona EUR

Za 13 projekata Morskog dobra 2,54 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Morsko dobro je u prošloj godini ostvarilo dobit od 2,54 miliona EUR, što će biti upotrebljeno za realizaciju 13 kapitalnih projekata za koje je to javno preduzeće završilo projektnu dokumentaciju.

Iz Morskog dobra je saopšteno da je Upravni odbor usvojio odluku o raspodjeli te dobiti, nakon čega je Vlada dala saglasnost.

Jedan od najznačajnijih projekta koji će se finansirati iz tih sredstava realizovaće se u Ulcinju i odnosi se na uređenje Velike skele.

“Projekat, koji je vrijedan 835 hiljada EUR, obuhvata popločavanje velikog trga, u površini od 4,6 hiljada kvadrata, postavljanje javne rasvjete, sadnju zelenog pojasa uz stijene i postavljanje urbanog mobilijara, te organizaciju amfiteatra – prostora za gradske manifestacije”, navodi se u saopštenju.

U Tivtu će 350 hiljada EUR biti uloženo u izgradnju prve faze pješačke staze na relaciji Lepetane-Sveti Roko.

“Novac će biti upotrijebljen i za uređenje šetališta u budvanskom naselju Pržno, i to u iznosu od 208 hiljada EUR, dok će za drugu fazu uređenja trga i šetališta u Sutomoru biti uloženo 200 hiljada EUR, pored već opredijeljenih 425 hiljada EUR za prvu fazu čija je realizacija u toku”, rekli su iz Morskog dobra.

Od predviđenog novca biće finansirana i treća faza uređenja gradskog parka u Budvi u iznosu od 75 hiljada EUR, odnosno popločavanje pješačkih staza u samom parku na Slovenskoj obali.

“Za izgradnju druge faze šetališta na Jazu planirano je 240 hiljada EUR, dok je za vanredne i hitne sanacije obale u svim primorskim opštinama opredijeljeno dodatnih 81 hiljada EUR”, dodaje se u saopštenju.

Za rekonstrukciju i nadzor objekata obalne infrastrukture od javnog interesa pristaništa i privezišta predviđena su sredstva u iznosu od 180 hiljada EUR.

“Za izvođenje radova na izgradnji i uređenju pješačke staze Albatros – Rt Đerane opredijeljeno 150 hiljada EUR. Takođe, za izvođenje radova na nastavku izgradnje parapetnog zida na lokaciji Borova šuma ispod bivšeg hotela Galeb, izdvojeno je 141 hiljada EUR”, kazali su iz Morskog dobra.

Za izradu administrativnog objekta na desnoj obali rijeke Bojane za potrebe Morskog dobra i ostalih državnih institucija izdvojeno je 170 hiljada EUR.

“Raspodjelom dobiti iz minulog perioda, Morsko dobro nastavlja aktivnosti sa izgradnjom kapitalnih projekata od javnog interesa, koji će trajno unaprijediti sadržaje na obalnoj infrastrukturi u cilju integralnog upravljanja obalnim područjem Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

U Tivtu 11 odsto više gostiju

Tivat, (MINA-BUSINESS) - U Tivtu trenutno boravi 3,09 hiljada turista, 11 odsto više nego...