fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVučinić: Fizički sam napadnut na zboru radnika Željezare

Vučinić: Fizički sam napadnut na zboru radnika Željezare

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Doskorašnji predsjednik Odbora direktora EPCG Željezare Nikšić, Maksim Vučinić, kazao je da je podnio ostavku na to mjesto nakon što je na zboru sa radnicima uz prijetnje i fizički napadnut.

Vučinić je kazao da je od dana stupanja na funkciju do ostavke, uložio sve napore da se situacija u fabrici pomjeri sa mrtve tačke, prenosi portal RTCG.

“Međutim, za to nijesam imao podršku ni sindikata, ni mendžmenta kompanije. Nezdrava atmosfera koja je već duže vrijeme prisutna daje utisak da je pomenutim najprihvatljiviji postojeći status. Nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, gdje sam uz prijetnje i sam fizički napadnut, uslijedila je i moja ostavka”, naveo je Vučinić.

On je podsjetio da je imao motiv da bude dio privrede nakon završenog mandata u Skupštini Crne Gore koji je, kako navodi, apsolutno posvetio radnicima u Crnoj Gori, pogotovu radnicima rudarsko-metalskog sektora i na kraju posebno radnicima Željezare.

“Željezara Nikšić, kompleks od nacionalnog značaja, koji smo vratili u vlasništvo državne kompanije EPCG i time dali veliku šansu za novi razvoj i divrezifikaciju privrede, služi za ponos”, poručio je Vučinić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Očekuju interesovanje renomiranih svjetskih kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Na pretkvalifikacioni tender za dionicu auto-puta Mateševo - Andrijevica očekuje se...

Indeksi porasli