fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVrijednost otkupa 5,6 miliona EUR

Vrijednost otkupa 5,6 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od preduzeća i zemljoradničkih zadruga sa dva i više zaposlena radnika u prvom kvartalu iznosila je 5,6 miliona EUR, pokazuju podaci Monstata.

Od toga je vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 1,8 miliona EUR ili 32,1 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 3,8 miliona EUR ili 67,9 odsto.

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u prvom kvartalu u odnosu na isti kvartal prošle godine bilježi pad od 11 odsto.

“Od toga je zabilježen pad vrijednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata 12,5 odsto i pad vrijednosti otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 10,3 odsto”, rekli su iz Monstata.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u prvom kvartalu sirovo kravlje mlijeko učestvuje 30,1 odsto, kokošija jaja 18,3 odsto, kao i stoka po vrstama i kategorijama 13,4 odsto.

Svježe povrće učestvuje sa 11,3 odsto, ostali proizvodi 10,1 odsto, svježe voće 7,8 odsto, svježa riba 5,4 odsto, industrijsko bilje 2,8 odsto i prerađevine voća i grožđa učestvuju sa 0,8 odsto.

Najčitanije

Budućnost dobila Partizan i izborila majstoricu

  Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Podgorici ekipu Partizana 74:73...
policija, Podgorica