fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlasnici mHE tuže državu

Vlasnici mHE tuže državu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ročište po tužbi četiri kompanije, koje stoje iza neizgrađenih malih hidroelektrana (mHE) Bukovica 1 i 2, odloženo je u Privrednom sudu, zato što nije bilo uslova da suđenju prisustvuju novinari.

Sutkinja Borjanka Zogović je pripremno ročište, koje je trebalo da bude održano u ponedjeljak, odložila za nekoliko dana, kako bi se stekli uslovi za korišćenje velike sudnice, koja dozvoljava prisustvo javnosti, piše Dan.

Radi se o tužbi kompanija Hidra, IMP, Igma energy i Hidra MNE.

Punomoćnik tužilaca, koji su državu tužili zbog naknade štete usljed raskidanja ugovora o koncesiji za gradnju mHE, je advokatica Ana Đukanović.

Prema podacima iz tužbe, u koju je Dan imao uvid, tužioci traže nešto više od tri miliona EUR, koliko su navodno do sada iznosili njihovi troškovi i druga ulaganja, ali i izmaklu dobit, odnosno prihod za period od 30 godina, koliko je trebalo da traje koncesija za konzorcijum Hidra MNE.

Tužbom se traži naknada za troškove izrade elaborata, izrade idejnog rješenja, pravnih i finansijske konsultacija, dnevnica, prevoza na teritoriji više država, izrade geološke studije, iznajmljivanja kancelarijskog prostora, kupovine službenog vozila.

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...