fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada jeftinom propagandom prikazuje stanje boljim

Vlada jeftinom propagandom prikazuje stanje boljim

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada svakodnevnom jeftinom propagandom pokušava da sludi narod i da prikaže da je stanje u ekonomiji Crne Gore dobro, uz njihov ključni doprinos, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

“Obmanama, šibicarenjem, jeftinom demagogijom i opasnim populizmom se ne može liječiti teški kancer strukturnih problema koji guraju zemlju ka ambisu i haosu”, naveo je Medojević u saopštenju.

On je podsjetio da je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, danas saopštio da se stopa nezaposlenosti smanjila sa prošlogodišnjih 21,2 odsto na 17,1 odsto u drugom kvartalu ove godine.

“Da su ovi ministri čudotvorci i apostoli lako je zaključiti iz podatka da je od kraja prošle godine, kada su došli na vlast, do kraja avgusta broj zaposlenih manji za 31 hiljadu. Na kraju prošle godine bilo je 176,69 hiljada registrovano zaposlenih, a krajem avgusta 145,7 hiljada”, rekao je Medojević.

On smatra da je takav “perpetum mobile” sigurno zaslužio Nobelovu nagradu, jer istovremeno pada i zaposlenost i nezaposlenost.

“Ljudi negdje nestaju u crnoj rupi koju je napravila ova Vlada. Taj virtuelni svijet u kome je ovo moguće izgleda postoji samo kod Mickeja i Jakova”, naveo je Medojević.

On je saopštio da je istina samo jedna, a to je da je od njihovog dolaska izgubljeno 31 hiljadu radnih mjesta.

Medojević je poručio da država nije igračka i da je njeno vođenje ozbiljan i odgovoran posao, od istorijske važnosti.

“Za to je potrebna stručna, hrabra, patriotska i kompetentna Vlada i jedinstvo svih ključnih struktura društva. Zato je hitno formiranje nove vlade urgentna potreba građana i privrede. Igračku kad slomite, kupite drugu. Državu kad polomite, ne možete kupiti drugu. Čak ni za bitcoine”, poručio je Medojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije