fbpx
NaslovnicaGlavna vijestVlada će na narednoj sjednici utvrditi Predlog zakona o PIO

Vlada će na narednoj sjednici utvrditi Predlog zakona o PIO

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će na prvoj narednoj sjednici razmotriti i utvrditi Predlog izmjena i dopuna zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), koji je u najvećoj mjeri usaglašen sa socijalnim partnerima, saopštio je premijer Duško Marković.

“Zakon je izraz naše brige za penzionere i obezbjeđuje pravednost i adekvatnost davanja, uz eliminisanje najnepovoljnijih godina iz obračuna penzije, kako bi se izbjegao negativan uticaj na visinu primanja penzionera”, naveo je Marković na Twitter nalogu.

On je danas imao sastanak sa predsjednicima Socijalnog savjeta, Unije slobodnih sindikata (USSCG) i Saveza sindikata (SSCG), Vukašinom Zogovićem, Srđom Kekovićem i Duškom Zarubicom.

“Do ovog rezultata došli smo uz stpljenje, partnerstvo i predan rad, ali i uz odlučan iskorak Vlade da izdvoji dodatnih 135 miliona EUR na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema”, saopštio je Marković.

Nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13 odsto, a to je, prema riječima Markovića, dio sveukupnih napora Vlade da zaštiti najranjivije kategorije stanovništva.

“Riječju – penzioneri kao zaslužni građani su i u najtežim vremenima naša posebna briga”, zaključio je Marković.

Najčitanije