fbpx
NaslovnicaMINA BusinessViše prevezenih putnika

Više prevezenih putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prevoz putnika u trećem kvartalu, u odnosu na isti period prošle godine, bilježi rast u željezničkom saobraćaju, drumskom, lokalnom drumskom i aerodromskom.

Podaci Monstata pokazuju da rast prevezenih putnika u željezničkom saobraćaju iznosi 18,5 odsto, drumskom 19,6 odsto, lokalnom drumskom 16,8 odsto i aerodromskom 27,6 odsto.

„Prevoz robe u trećem kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi pad u željezničkom saobraćaju i prometu robe u lukama od 0,3 odsto odnosno 22,1 odsto, dok se u drumskom i kod prevoza robe na aerodromima bilježi rast od 0,9 odsto odnosno 62,1 odsto“, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama u trećem kvartalu, u odnosu na isti kvartal prošle godine, je manji 26,8 odsto, a izmanipulisanih 20 odsto.

Statističari su kazali da je broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u trećem kvartalu iznosio 80,1 hiljadu, što je 11,5 odsto više u odnosu na isti kvartal prošle godine.

„Broj prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u trećem kvartalu iznosio je 8,19 hiljada, što je 77 odsto više u odnosu na isti kvartal prošle godine“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije