fbpx
NaslovnicaMINA BusinessViše koristiti Luku Bar za transport robe

Više koristiti Luku Bar za transport robe

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor udruženja špeditera Privredne komore (PKCG) inicirao je formiranje radnog tijela koje bi svojom aktivnošću doprinijelo da izvoznici i uvoznici iz okruženja koriste Luku Bar mnogo više za transport svoje robe.

Na sjednici održanoj u PKCG saopšteno je da bi na taj način bili uposleni kapaciteti Luke, koja je izuzetno značajno preduzeće za Crnu Goru, a povećao bi se obim poslova za sve kompanije koje su svojom djelatnošću povezane sa tom barskom firmom.

Iz PKCG je saopšteno da u sastavu tog radnog tijela treba da budu predstavnici privrede, odnosno zainteresovanih logističkih preduzeća, saobraćaja, proizvodnje, potom Željezničke infrastrukture, Luke Bar i Ministarstva saobraćaja.

Na sjednici je saopšteno da je barska luka izuzetno važna za sve logističke subjekte, odnosno privredni sistem Crne Gore u cjelini. Osim lučkih operatera, djelatnost 40 preduzeća iz Bara koja se bave poslovima zastupanja pred carinskim organom je direktno zavisna od obima posla u Luci.

Sve balkanske luke su u prošloj godini obavile jedan odsto ukupnog svjetskog pretovara kontejnera, a Luka Bar svega 0,6 odsto od ukupnog pretovara balkanskih luka.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...