fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeliko interesovanje turoperatora iz UAE za turističku ponudu Crne Gore

Veliko interesovanje turoperatora iz UAE za turističku ponudu Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora sa svojom raznovrsnom ponudom na malom prostoru, bogatstvom nacionalnih parkova i prirodnih ljepota, mediteranskom klimom i unaprijeđenom hotelskom ponudom ima veoma atraktivnu ponudu za turiste iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

NTO je, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, organizovala danas promociju turističke ponude za turoperatore i medije iz UAE na svjetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju.

Promociji, koja je održana u crnogorskom Paviljonu u okviru obilježavanja Nacionalnog dana Crne Gore, prisustvovalo je oko 50 predstavnika turoperatora, turističkih agenata i medija i influensera iz UAE, koji su izrazili veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore.

Direktorica NTO-a, Ana Tripković Marković, kazala je da tržište UAE posljednjih godina postaje sve više značajno u ukupnom turističkom prometu Crne Gore, čemu doprinosi činjenica da niskobudžetna kompanija UAE Fly Dubai već pet godina povezuje Dubai i Crnu Goru, te da je liberalizovan vizni režim i izrazila uvjerenje da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

“Zadovoljstvo mi je što smo danas u prilici da predstavimo bogatu ponudu naše zemlje i pozovemo turoperatore da Crnu Goru kao idealnu destinaciju za odmor uvrste u svoje kataloge, a građane UAE da nas posjete”, rekla je Tripković Marković.

U uvodnom dijelu, učesnike je pozdravio generalni komesar Paviljona Crne Gore, Princ Nikola Petrović Njegoš, koji je pozvao prisutne da otkriju Crnu Goru, malu ali prelijepu zemlju, njene predivne predjele, istorijsko i kulturno nasljeđe.

Takođe, pozvao ih je da upoznaju stanovništvo Crne Gore i osjete njihovo gostoprimstvo.

Lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Tivta i Bara predstavile su specifičnosti i ponude svojih gradova, dok je posebnu prezentaciju imala i Hotelska grupa(HG) Budvanska rivijera.

„Zvanice su bile u prilici da se upoznaju sa kulturom i tradicijom Crne Gore kroz nastup folklornog ansambla Crna Gora i posluženje specijaliteta autentične crnogorske kuhinje. Takođe, upriličena je i nagradna igra za goste iz Emirata kojima je NTO dodijelila dva nagradna aranžmana za sedmodnevni boravak u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Nakon prezentacija održana je i poslovna radionica sa turoperatorima iz UAE u kojoj su, pored lokalnih turističkih organizacija, učestvovali predstavnici turističke privrede Crne Gore – hotelskih grupa Budvanska rivijera i Montenegro Stars, hotela Regent Porto Montenegro i Stara Čaršija, turističkih agencija Rams, Trip Travel i Montenegro Tourist Service, nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegro i Skijališta Crne Gore.

Promociji u Dubaiju prisustvovali su i predstavnici Privredne komore (PKCG), Nacionalnih parkova (NPCG), preduzeća Sveti Stefan hoteli i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Iz NTO su kazali da se sa tržišta UAE ostvaruje oko 3,5 miliona putovanja godišnje, a prema podacima organizatora putovanja, destinacije Evrope i Mediterana bilježe rast interesovanja Emiraćana.

„Putovanja su postala dio lifestyle-a Emiraćana, stoga prosječno polovina stanovništva putuje jednom godišnje i na putovanjima u Evropu preferiraju duži boravak, između dvije i šest sedmica, a poznati su i ako veći potrošači od prosječnog turiste“, dodaje se u saopštenju.

Turisti iz UAE-a preferiraju bolje smještajne kapacitete, hotele s pet ili četiri zvjezdice, naročito uz obalu ili u rizortima, te bogato opremljene vile ili apartmane.

„S obzirom na to da su za Emiraćane, prilikom odabira destinacije, daleko najvažniji izvor informisanja turističke agencije, očekuje se da će održana promocija u Dubaiju i poslovna radionica za turoperatore iz UAE doprinijeti rastu interesovanja i većoj posjeti Crnoj Gori turista sa ovog podneblja“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

nto

Očekuju dobru predstojeću ljetnju sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) sprovela je kratku anketu u susret ljetnjoj...